Mesajlar sevgi ve huzur üzerine

Pazar günü kutlanacak Ramazan Bayramı ile ilgili Hatay geneli ve İskenderun´da da hazırlıklar başladı.

23.06.2017 10:46:55 0
Mesajlar sevgi ve huzur üzerine

Bayram alışverişinin yoğunlaştığı kent merkezlerinde denetimlerin de arttığı dikkati çekiyor. Zabıta ve sağlık ekiplerinin yanı sıra güvenlik önlemlerinin de arttırıldığı gözlemleniyor. bayram dolayısıyla yayımlanan mesajlarda ise barış ve huzur ikliminin unsurlarından olan bayram süresinde ihtiyaç sahiplerinin ziyaret edilerek sevginin de paylaşılması önerildi.

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada gerekli önlemlerin alındığını bildirdi. Kaymakam Soytürk, “Vatandaşlarımızın bayramını huzur ve güven içinde geçirmeleri için gerekli olan her türlü tedbir ve önlemler ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak alınmaktadır” dedi. Soytürk, bayram süresince görevi başında olacak tüm güvenlik, sağlık, zabıta ve itfaiye personeli başta olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da kent genelinde bayram önlemlerinin alındığını, bayram tatili dolayısıyla trafiğe çıkacak sürücülerin dikkatli olmalarını istedi.

Soytürk-“Bayramlar huzur ikliminin unsuru”
İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Pazar günü kutlanacak ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramların mutluluk ve huzur dolu bir iklim meydana getirmeleriyle inanç ve kültür medeniyetimizin en temel unsurlarından birini oluşturduğunu belirtti. Bayramda yapılacak yardım ve ziyaretler ile verilecek mesajların önemine dikkat çeken Kaymakam Soytürk, bunun bayramlara ayrı bir anlam katacağını kaydetti. Kaymakam Soytürk´ün mesajı şöyle: “Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren, millet olma iradesini ve kardeşliği en üst düzeyde hissettiren, kırgınlıkları unutturan bayramlar, mutluluk ve huzur dolu bir iklim meydana getirmeleriyle inanç ve kültür medeniyetimizin en temel unsurlarındandır. Bu özel günlerde kendi mutluluklarımızla birlikte, yapacağımız yardımlarla ve ziyaretlerle çevremizde ki insanlarında yaşamlarına bir nebzede olsa mutluluk katmak bu bayrama ayrı bir anlam katacağı şüphesizdir. Bu bağlamda, Ramazan Bayramı´nda yakınlarımıza, dostlarımıza, komşularımıza, kimsesiz ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza, şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize yapacağımız bir ziyaret, vereceğimiz bir güzel mesaj ve göstereceğimiz bir içten sevgi aramızdaki mesafeleri kapatacak ve gönüllerimizi birleştirecektir. Bir ve büyük bir Millet olma şuuru içerisinde; huzurumuzu bozmak ve aramıza fitne sokmak isteyenlerin hain emellerini boşa çıkarmalı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde huzur dolu bir bayramı gelecek günlere taşımalıyız. İnsanımızı öteden beri birlikte tutan ve güçlü kılan bu müstesna bayram günlerinin birleştirici ve manevi gücünün, bizleri yeni ufuklara taşıyacağına olan inancım tamdır.

Savaş: Bayram sevincimizi paylaşalım
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Ramazan Bayramı´nın manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, milleti iyilikte, doğrulukta ve hayırda buluşturmasını diledi. Mesajında muhtaçların, düşkünlerin, ihtiyaç sahiplerinin, bayramda özellikle korunup gözetilmesini, ilginin desteğin onlardan esirgenmemesini isteyen Başkan Savaş şunları kaydetti: “Bayrama buruk giren yetimleri, öksüzleri, şehit evlatlarını unutmayalım; onları sevindirmeyi, başlarını okşamayı, bayram sevincimizi onlarla paylaşmayı ihmal etmeyelim.”

Culha´dan ‘iyi bayramlar´ dileği
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Ramazan ayının manevi ikliminin Arsuz´da birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde yaşadıklarını belirtti, başta Arsuzlular olmak üzere tüm İslam Alemi´nin Ramazan Bayramı´nı kutladı. Culha, mesajında şunları belirtti: “Bayramların getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeli, bugünlerin kazandırdığı alışkanlıklarla tüm hayatımızda iyiye ve güzele yönelmeli, insanlara hoşgörüyle yaklaşmalı, bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Dargınları barıştıran, çocukların yüzlerini güldüren, yaşlıları sevindirip mutlu eden bayram günlerinde yaşanan mutluluk ve huzurun tüm yaşantımıza yayıldığı bir dünya özlemiyle, başta Arsuzlular ve bütün Hataylılar olmak üzere, herkesin Ramazan Bayramı´nı kutlar, bayramın ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum”

Bodur: Bayramla hoşgörüyle bakılan günlerdir
AKP İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur da mesajında şunları ifade etti: “Bir milleti kaynaştıran en önemli unsurların başında, milletin değer verdiği, milli ve manevi günler gelir. Bu manevi ve milli günler, insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı, güzel duygu ve düşüncelerin en üst eviyeye çıktığı, dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve saygının katmerleştiği, herkesin birbirine hoşgörüyle baktığı en güzel anlardır. Bu vesileyle, idrak ettiğimiz bu güzel Ramazan Bayramını fırsat bilerek, milletçe kardeşliğimizi pekiştirip, dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak, huzur içerisinde yaşamaya özen göstermeli, bu güzel vatan için şehit düşmüş ecdadımızın şanına yakışan sorumluluk duygusunu üzerimizde hissederek, sergilediğimiz bu birlik ve beraberliği her zaman göstermeliyiz.”

“Paylaşmanın manevi hazzını yaşadık”
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, yayımladığı mesajla Ramazan Bayramına hep birlikte erişmenin huzur iklimini ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kimyeci, mesajnda şu dilekleri paylaştı: “Ramazan ayı boyunca, hemşerilerimizin yanında olmanın, iftar sofralarını paylaşmanın, ihtiyaç sahibi insanlarımıza el uzatmanın, sevinçlerini ve acılarını paylaşmanın manevi hazzını ve duygularını birlikte yaşadık. Bu süreçte şehit ve gazi ailelerimizle, huzurevinde kalan yaşlılarımızla, öğrencilerimizle, dul ve yetimlerimizle birarada olduk. Bayramlar, dini ve milli inançlarımızı örf ve âdetlerimizle süsleyip, geçmişten devraldığımız mirası zenginleştirerek geleceğe taşıdığımız, hoşgörünün ve yardımlaşma duygularının en güzel örneklerinin sergilendiği yüzyıllar boyu özenle örülmüş değerlerimizin yaşatılması ve kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlayan sevgi günleridir.”


Anahtar Kelimeler: Mesajlar sevgi huzur üzerine

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29