Mesire alanı hizmete girdi

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci Tahtaköprü Mahallesi Yıldırım Mevkide Antakya Belediyesi´nce yapımı gerçekleştirilen 120 bin metrekarelik doğal bitki örtüsü ile kaplı bir alanı kapsayan mesire alanının hizmete girdiğini bildi

4.07.2017 11:17:22 0
Mesire alanı hizmete girdi

Tahtaköprü Yıldırım Mesire Alanı´nın Antakya´ya kazandırılan ‘en büyük ve en önemli sosyal alan´ özelliğine dikkat çeken Başkan Kimyeci, “120 bin metrekarelik doğal bitki örtüsünden oluşan mesire alanımız vatandaşlarımızın aileleri ile gelerek piknik yapabileceği masaları, mangalları, lavabo ve tuvaletleri, spor yapabilecekleri alanlar, rahat bir nefes alabilecekleri doğal bitki örtüsü, çocuklarımızın güven içerisinde koşup oynayabilecekleri oyun grupları ve tabiki yemyeşil doğasına kattığımız modern peyzaj dizaynı ile göz dolduruyor. Ağaçlarımızın doğal yapısı bozulmadan tek bir ağaç dahi kesilmeden yapımı gerçekleştirdiğimiz projemizde, otopark, piknik alanları, oyun grupları, bulaşık lavaboları, bay-bayan tuvaletleri yer alıyor. Hizmet alımı marifeti ile çalıştırılmak üzere bir de restoran konuşlandırdık. Bu projenin temelini oluşturan Yıldırım Deresi´ni de doğallığını bozmadan restore ederek mimari biçimlendirmeler ile projemize dâhil ettik” dedi.

Antakya´mızın en temel eksikliklerinden olan piknik ve mesire alanı ihtiyacını Antakya Belediyesi olarak karşılamanın gururunu da yaşadıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kimyeci, “Doğayla iç içe, mis gibi havası, pırıl pırıl ortamı ile halkımızın hizmetine sunduğumuz Tahtaköprü Yıldırım Mesire alanımıza Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan beklediğimiz onay sonrası Antakya Belediye Meclisi´nde alınacak karar ile 15 Temmuz şehidimiz Astsubay Ömer Halisdemir´in adını vereceğiz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Mesire alanı hizmete girdi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00