'Meslek, sevgi olmadan yapılamaz'

Mustafa Kemal Atatürk´ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 90., 24 Kasım´ın Öğretmenler Gününün 37. yıl dönümü olan, 24 Kasım Öğretmenler Günü İskenderun´da törenle kutlandı.

GÜNCEL 26.11.2018 10:11:57 0

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun´daki kutlama, Atatürk Anıtında düzenlenen törenle başladı ve İskenderun Belediye Kültür Sarayındaki etkinlikle devam etti. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin and içtiği törende, genç öğretmenler ve emekli öğretmenler adına konuşmalar yapıldı, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi; okullararasında düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tosçelik Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı “Öğretmen” adlı oratoryo da sahnelendi.
İskenderun Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Öğretmenler Gününe ilişkin yaptığı açıklamada, 'Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, saygı ve sevgi ile anıldığı, öğretmen ve öğretmenlik mesleği ile ilgili farkındalığın oluştuğunu güzel bir gündür' dedi. Köseoğlu, şunları belirtti: 'İnsanoğlu var olduğu günden beri onun eğitimi de en az fiziksel varlığı kadar önemli ve değerli kabul edilmiştir. İnsan, içinde doğup büyüdüğü aile ortamında temel bilgileri aldıktan sonra daha donanımlı hale gelmesi için bir terbiyeciye, eğiticiye, öğreticiye yani öğretmene muhtaçtır. İnsan, öğretmen sayesinde ancak ahlakı, maneviyatı, bilgiyi beceriyi, medeniyeti öğrenebilir. Kültürün ve medeniyetin temelini eğitim öğretim oluşturur ve onun yapıcısı da öğretmendir. Kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği değer ile anlaşılmaktadır. Yarınların daha aydınlık olması, muasır medeniyetin üstüne çıkma hızımız eğitime ve öğretmene verdiğimiz değer oranında olacaktır. Bunu başarmak için fedakârca çalışan öğretmenlerimize saygı ve şükranlarımı arz ediyorum. Yüce Kitabımız Kuran ´oku´ emiri ile başlamıştır. Yine ´Hiç bilenler ile bilmeyenler bir olur mu?´ ayetini bilmeyenimiz nerede ise yok gibidir. İnsanlığın en kıymetli öğretmeni olan peygamberimiz ´İlim Çin´de dahi olsa onu alınız´, ´İlim öğrenmek, kadın-erkek her müslümana farzdır´ sözleri öğrenmenin ve öğretmenin değerini ifade etmektedir. Bütün bu büyük hakikatlerin insana aktarılması işini üstlenen ideal insandır öğretmen. Bundan dolayıdır ki biz öğretmenler, üzerimizdeki ağır sorumluluğun bilinci ile hareket etmeli, mesleğimizi en güzel bir şekilde yerine getirmeye gayret etmeliyiz. Öğretmen çok iyi bilir ki, sevgi olmadan bu mesleğin ideal bir şekilde yapılması mümkün değildir. Öğretmenlerini sevme oranına göre çocuklarımız eğitim öğretimde başarı göstermektedir. Kalbimizde öğrencilerimize duyduğumuz sevgi, onların eğitim öğretim bakımından gelişmesini, kişiliklerinin oluşumunu sağlayan en temel şeydir. Kısaca sevgi öğretmenlik mesleğinin özüdür. Öğretmen, öğrencilerine ve bütün topluma aydınlanmada liderlik yapma misyonunun sahibidir. Bu nedenle sürekli kendini geliştirmeli, yenilikleri yakından takip etmeli, mesleğinin onurunu ve şerefini her zaman korumalıdır. Bizim her halimiz saygınlığımızı arttırmalıdır.'

MEM´den öğretmenlere yemek
İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında İskenderun ve Arsuz´da görev yapan emekli öğretmenlerle kahvaltıda biraraya geldi. Eğitimcilerin kahvaltısına İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve MEM Şube Müdürü Ali Haytaz da katıldı. Kahvaltıda öğretmenlere seslenen Dingil, 'Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün, Başöğretmenlik unvanını kabul ettiği 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü sevgi, saygıyla kutluyor; siz değerli büyüklerimizin ellerinden öpüyorum. Sizler çok değerli ve kutsal bir mesleğin mensuplarısınız. Toplumumuzun ileri ve çağdaş seviyelere gelmesinde büyük emekleri olan öğretmenlerimize adanmış bir 24 Kasım gününe daha ulaşmış bulunmaktayız' dedi ve öğretmenlere karanfil ile kitap hediye etti. Kahvaltı sonrası kentteki okullarından Sahil Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Mithatpaşa İlkokulu ve Beş Temmuz İlkokulu ziyaret edildi.

Belediye, karanfille kutladı
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de Öğretmenler Günü kapsamında farklı okullara yaptığı ziyaretle eğitimcilerin gününü kutladı, onlara çiçek verip, sohbet etti. Yunus Emre Ortaokulunu ziyaret eden Dingil, “Aslında her gün her saat öğretmenlerimizi hatırlamamız gerekir. Öğretmenlerimizle bir araya gelip sohbet edip sorunlarını dinleyip onların ihtiyaçlarını anlamaya çalışıyoruz. Destek olabileceğimiz konularda elimizden geldiği kadar yardım ediyoruz. Allah nasip ederse bundan sonraki zamanda da okullarımıza yardımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi başında şehit düşmüş, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlayarak, en içten sevgilerimi sunuyorum' dedi ve öğretmenlere çalışmalarında başarı diledi. Dingil, Azganlık´taki OSB ilkokulu, Azganlık Organize Sanayi Ortaokulunu, İskenderun Özel Eğitim İlkokulu, Ortaokulu ve Meslek Okuluna yaptığı ziyaretlerde de öğretmenlere karanfil verdi. Öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Dingil, “Türlü zorluklarla rağmen kar kış demeden yılmadan bir ideali uğruna başkalarının derdini dert edinen, gücünü sevgiden alan hiçbir maddi karşılık beklemeden öğrencilere doğruyu, güzeli aşılayan bunları yaparken de sabır ve özverili ile yetiştiren kutsal bir meslektir öğretmenlik' değerlendirmesini yaptı. Mustafa Kemal Atatürk´ün, 'Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' de sözünü anımsatan ve bu sözü kendilerine rehber edindiklerini belirten Dingil, “Türkiye Cumhuriyeti´nin ve milletin bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak genç nesiller yetiştirmek için her türlü fedakârlıkta bulunandır, öğretmen. Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan, kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir' dedi.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00