´Mesleki Yeterlilik Belgesi´ bilgilendirmesi

Doğu Akdeniz ABİGEM Anonim Şirketi tarafından İTSO üyelerine ‘Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde alınması zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgesinin Belgelendirme süreci´ hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GÜNCEL 17.09.2018 10:41:28 0
´Mesleki Yeterlilik Belgesi´ bilgilendirmesi

Nesrin Geyik/İskenderun

TOBB MEYBEM yetkilisi, Nihan Ökmen, ‘Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde alınması zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgesinin Belgelendirme süreci´ hakkında teknik bilgi verdi. Bilgilendirme toplantısında konuşan Ökmen, “Mesleki yeterlilik ve belgelendirme sürecinde sınavlar, Sabit sınav alanları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Meslek Liseleri, Baksan Mesleki Eğitim Merkezi, Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi kaynak atölyesi. Gezici sınav alanları ise Firma şantiye, fabrika eğitim merkezi gibi kurumsal taleplerde değerlendirilmektedir” dedi.
Sınav belgelendirme sürecinin ise, başvuru, başvurunun değerlendirilmesi, sınav planlaması, teorik sınav, performans sınavı ve belgelendirme olarak değerlendirildiğini kaydeden Ökmen, “TOBB MEYBEM sınav ve belgelendirme hizmetlerinde ise, TÜRKOK ISO 17024 ‘Personel belgelendirme sistemi´ Akreditasyonu MYK´dan sınav ve belgelendirme yetkesi, inşaat, asansör, makine ve metal sektöründü sınav yetkisi alanlarını kapsamaktadır” diye konuştu.
Başvurularda en az 10 kişilik talepler geçerli olduğunu da hatırlatan Ökmen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ücret iadeleri firmalara yapılır, adayların üç sınav hakları bulunmaktadır. Listeye ekleme, listeden çıkartma yapılmaz. Bu sistemin iş verenlere neler kazandırdıkları ise, sınav ücretlerinin tamamı geri ödeniyor, 31.12.2019 tarihine kadar işsizlik sigortası fonu, SGK iş veren prim teşviki. Bu sistemde mevcut çalışan belge alırsa firma SGK işveren primini 12 ay ödemiyor. Yeni İstihdam belgesi olan işçi işe alınırsa, firma SGK iş veren primini 54 ay ödemiyor. 81 meslekte zorunluluk getiren bu sistemde, 40 meslekte MYK belgesi zorunlu hale getirildi. İnşaat, otomotiv, kaynak ve doğalgaz gelmektedir.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00