Meteorolojiden don uyarısı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Hatay yöresinde zirai don olacağı konusunda uyardı. Meteoroloji uyarısına dün akşam başlayan zirai don olayı, yarın etkisini yitirecek.

GÜNCEL 20.01.2021 16:33:40 0
Meteorolojiden don uyarısı

İskenderun/SES

Meteoroloji uyarısına göre önceki gün akşam başlayan don olayı, bugün etkisini yitirecek.
Hatay Valiliği aracılığı ile yaplan zirai don tehlikesine ilişkin uyarı açıklamasında şunlara yer verildi: 'Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu gece saatlerinden başlayarak, 21 Ocak Perşembe sabah saatlerine kadar tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Doğu Akdeniz bölgesinin Adana, Mersin, Hatay kıyı kesimlerinde hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.'
Açıklamaya göre, meteorolojik zirai don tehlikesinin dün (19 Ocak Salı) başladığı ve 21 Ocak Perşembe günü (yarın) saat 09.00´a kadar hafif ve orta kuvvetle etkili olacak. Zirai don tehlikesi nedeniyle yörede ´don ve buzlanma´ meydana gelebileceği belirtildi.
İskenderun Kaymakamlığı da yörede yaşayan yurttaşları yaptığı ayrı bir açıklama ile uyardı.

Evsiz bir kişi bankta yatıyor
Öte yandan farklı tarihlerde 3 ayrı kişi tarafından gazetemize iletilen bilgiye göre, bir yurttaş belirli bir süredir İskenderun´daki sahil bulvarı üzerindeki Beş Temmuz Parkındaki bir bankta yatıyor. Don olayının yaşandığı ve sert kış aylarının hüküm sürdüğü bu günlerde, resmi makamların evsiz olan ve parklarda, banklarda ya da sokakta yatanları koruma alması gerektiği düşüncesi paylaşılıyor. İskenderun´da daha önce yaşanan sokakta donarak yaşamını yitiren bireylerin tekrar etmemesi için evsizlere devlet kurumlarının sahip çıkması gerektiği belirtildi.

Kaymakam, yol açımını inceledi
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de, kar yağışı nedeniyle olumsuz etkilenen bazı yayla yollarının ulaşıma açılması çalışmasını inceledi. İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, kaymakam Yönden, İskenderun Belediyesi teknik ekibinin yürüttüğü çalışmayı koordine ederek, halkın mağdur olmaması açısından gayret gösterdi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22