Meteorolojiden yağış uyarısı

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Bölgesi ve özellikle Hatay’ın kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli 30-60 kg/m2 olması beklenen yağış nedeniyle yöre halkı uyarıldı ve olumsuzluklara karşı  tedbirli olunmasını istedi.

GÜNCEL 13.09.2022 17:47:00 0
Meteorolojiden yağış uyarısı

İskenderun/SES

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Bölgesi ve özellikle Hatay’ın kıyı kesimlerinde (Samandağ, Arsuz, Belen, İskenderun, Payas, Erzin, Dörtyol) yerel kuvvetli 30-60 kg/m2 olması beklenen yağış nedeniyle yöre halkı uyarıldı ve ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı  tedbirli olunmasını istedi. 

Yağışların birgün süreceği belirtildi. Hatay Valiliği aracılığıyla yapılan açıklamada şunlara yer verildi: "Bölge genelinin parçalı bulutlu, Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay il genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Beklenen yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri ile Mersin’in doğusu (Tarsus, Çamlıyayla, Toroslar), Adana’nın kuzey ve doğusu (Pozantı, Karaisalı, Aladağ, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Kozan, İmamoğlu, Ceyhan), Kahramanmaraş’ın batısı (Göksun, Onikişubat, Andırın, Türkoğlu) ve Hatay’ın kıyı kesimlerinde (Samandağ, Arsuz, Belen, İskenderun, Payas, Erzin, Dörtyol) yerel olarak kuvvetli 30-60 kg/m2 olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının 2 ila 5 derece azalması bekleniyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif yer yer orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Hatay çevresinde kuvvetli olarak esmesi tahmin ediliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz’de görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Hatay’ın kıyı kesimlerinde (Samandağ, Arsuz, Belen, İskenderun, Payas, Erzin, Dörtyol) yerel kuvvetli 30-60 kg/m2 olması beklendiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


Anahtar Kelimeler: Meteorolojiden yağış uyarısı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19