Metin Açık: Hatay’da 22 bin enkaz kaldırıldı 58 bin bina daha yıkılacak

Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık, 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’daki ulaşım ve çalışmaları değerlendirdi: Hala sahadayız

16.06.2023 13:53:00 0
Metin Açık: Hatay’da 22 bin enkaz kaldırıldı 58 bin bina daha yıkılacak

Depremin ilk günlerinden itibaren sahada aktif olarak çalıştıklarını vurgulayan Açık, “Hatay’ımıza ve Türkiye’mize geçmiş olsun. Çok büyük felaket yaşadık. Bu felaketin ilk gününden itibaren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr.Lütfü Savaş ve bizler sahada vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek için çalışıyoruz. Hatay Büyükşehir Belediyesi adına AFAD’ın hemen hemen bütün toplantılarına katıldım” dedi.

“TÜM KURUMLARLA KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ”

Hatay’da gerçekleştirilen yıkım çalışmaları hakkında da bilgi veren Metin Açık, “Hatay’ımızda bugüne kadar yaklaşık 20 bine yakın yıkık ve acil yıkılacak binalar kaldırıldı. Ancak seçim sonrası özellikle 58 bine yakın binanın enkaz kaldırılması ile ilgili ihaleler yapılmış ve enkazlar yerinde ayrıştırıldığından dolayı bu durum uzun sürmekte. Bu durumdan dolayı hayat normal akış seviyesinde olmadı. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurumlarla koordineli çalışıyoruz” dedi.

“MECLİS KARARI İLE MAZOT DESTEĞİNDE BULUNDUK”

Ulaşım ile ilgili yaşanan sorunlar hakkında da bilgi veren Açık şöyle konuştu:

‘’Ulaşım ile ilgili toplantılarda alınan kararların çoğu bakanların istekleri doğrultusunda alınıyordu ve İçişleri Bakanlığı toplu taşıma ile ilgili hizmetlerin bir an önce verilmesini istemişti. Biz başta kendi araçlarımız olan 9 tane sarı otobüsümüzle ücretsiz ulaşım sağlamaya başladık. Ancak bu zamanla yetersiz kaldı. Bu sorunu çözebilmek için 10-15 tane kooperatif ile görüşerek Büyükşehir Belediyesi meclisinde alınan karar ile mazot desteğinde bulunma karar aldık. Denetimli çalışan kooperatiflerimizin çalışma istekleri maalesef yok. Hem kendilerinin de depremden etkilenmelerinden hem de ekonomik sıkıntılardan kaynaklı sorunlar yaşıyorlar, yeni almış oldukları araçlardan dolayı da zor durumdalar. Başkanımız bu konuda hassasiyet göstererek çözüm bulmaya çalışıyor.”

“HATAY VALİLİĞİ İLE KOORDİNASYON YAPARAK ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM SAĞLAYACAĞIZ”

Üniversiteye Giriş Sınavlarına girecek öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ücretsiz ulaşım sağlayacaklarını da sözlerine ekleyen Açık, “17-18 Haziran tarihlerinde üniversite sınavları olacak. Sınav yerleri çoğunlukla kampüste olacak ama Kırıkhan, Reyhanlı, Yayladağı ve az da olsa Defne ilçemizde sınavlar olacak. Hatay Valiliği ile beraber koordinasyon yaparak Antakya’dan bütün ilçelere otobüs kaldıracağız. Her ilçeye sabah 08.00’da en az beş otobüs göndereceğiz. Öğrencilerimizin rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlayacağız” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19