Metrekareye 55 kilo yağmur düştü

İskenderun´da sağanak yağış

GÜNCEL 4.11.2019 11:26:10 0
Metrekareye 55 kilo yağmur düştü

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun´da sabah başlayan ve aralıklarla toplam beş buçuk saat süren sağanak yağmur, kentin birçok cadde ve sokağını su altında bıraktı, kentin bazı mahallerindeki ev ve işyerleri de su altında kaldı. Sabah başlayan ve bir buçuk saat süren sağanak yağmur, öğle saatlerinde bir saat kadar, akşam ise 3 saat 20 dakika süreyle yağınca, kentte bazı noktalardaki altyapı tıkandı ve suları çekemeyince, bazı ev ve işyerleri su altında kaldı. İskenderun Metoroloji Müdürlüğü, kentte aralıklarla yağan yağmurla metrekareye 55 kilogram yağışın düştüğünü açıkladı.
İskenderun´da cuma akşamı şiddetlenen sağanak yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini basan yağmur suyu kentte birçok kişide mağduriyet yaşatırken, cadde ve sokaklar da sularla doldu. Birçok eşya su altında kaldı.

Vatandaştan ´ilgisizlik´ eleştirisi
Kentin Dumlupınar, Pınarbaşı, Muradiye, Numune, Barbaros ve Çay Mahallesi ile birçok cadde ve sokak su altında kalınca Hatay Büyükşehir Belediyesi ve HATSU ekipleri yağışın getirdiği sorunu çözmek ve mağdur olan vatandaşın mağduriyetini gidermek için gece boyunca çalışma yaptı. Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Taygun Cantürk ve diğer görevliler ile bazı kurum ve kuruluş görevlileri de yağmur suyunun etkilediği evlere gidip, vatandaşa yardımcı olmaya ve ekiplerin koordineli ve hızlı çalışmasına yönelik çalışmada bulundu. Belediye ekipleri tıkanan rögarların açılması için de çalışma yaparak, sokak, cadde ile ev ve işyerlerindeki suyun tahliyesine çalıştı. Bazı vatandaşlar, Hatay Büyükşehir Belediyesinin rögarlarda duzenli yapılmayan bakımların yaşanan ani yağmurda kendilerine ciddi sıkıntı yarattığını, yardım talebinde bulundukları belediyenin kendilerine dönüş yapmadığını savunarak, 'Belediye ve yetkililer bu basit yağmurla gelen afette dahi yanımızda olamıyorsa, ne zaman olabilecek?' sorusunu yöneltti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00