´Metruk´ binalar yıkılıyor

İskenderun Belediyesi, kentte tehlike ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaların yıkımına devam edildiğini bildirdi.

18.10.2017 12:06:40 0
´Metruk´ binalar yıkılıyor

Berkay Arıkan/İskenderun

 Belediye ekipleri, Piri Reis Mahallesinde vatandaşların şikâyeti ve yasal zemin çerçevesinde metruk bir binanın daha yıkım çalışması gerçekleştirildiğini bildirdi. Belediyenin yazılı açıklamasına göre, görselliği bozan, art niyetli kişiler ile uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelen ve tehlike oluşturan yapılar yıkılarak, hem çarpık yapılaşmanın önüne geçildi, hem de görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı. İskenderun Belediye Başkan Seyfi Dingil, 'Görüntü kirliliği yaratmasının yanı sıra sosyal risklere de yol açan binaların yıkım çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Sahipleri tarafından terk edilmiş ya da kullanılmayan bu binalar, zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutuluyor. Metruk yapıların bulunduğu mahallelerdeki aileler, kendi çocukları için haklı olarak endişe etmeye başlıyor. İlçenin farklı mahallelerindeki bu metruk yapılara, belirlediğimiz program çerçevesinde müdahale ediyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Antakya Belediyesi de, Cumhuriyet Mahallesi 4. İpek Sokakta bulunan metruk evde temizlik çalışması yaptığını bildirdi. Antakya Belediyesinden yapılan açıklamada, 'Vatandaşların talebi üzerine Cumhuriyet Mahallesi 4. İpek Sokakta kötü görüntüye ve kötü kokuya neden olan metruk evde ve çevresinde temizlik çalışması gerçekleştirildi' ifadesine yer verildi.


Anahtar Kelimeler: Metruk binalar yıkılıyor

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23