Meydan projesini esnafla değerlendirdi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Nardüzü Mahallesi´nde hayata geçirecekleri kent meydanı projesini bu kez mahalle esnafı ile birlikte değerlendi.

18.08.2017 10:56:05 0
Meydan projesini esnafla değerlendirdi

Orhan Yıldız/İskenderun

İlçe merkezindeki kent meydanının ardından Arsuz´un ikinci kent meydanı olarak tasarlanan projeyi anlatan Başkan Culha, mevcut meydan alanı içerisinde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait işyerlerini kiralayan esnafın mağdur olmaması için uzadığını belirtti. Başkan Yardımcısı Sedat Deveci´nin de eşlik ettiği toplantıda Başkan Culha, büyük bir hassasiyet gösterdiği proje kapsamında aynı alan içerisinde yeni işyerleri yapılacağını ve esnafın mağdur olmadan oraya taşınacağını vurguladı. Meydan çok amaçlı düzenlenecek
Yaklaşık bir yıl içerisinde bitirmeyi planladıkları Nardüzü Kent Meydanı´nın mahallenin adeta kalbi olacağını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 'Meydanımız fitness alanı, çocuk oyun grupları, yeşil alanı, çok amaçlı meydanı, yürüyüş yolu, kafeteryası ve peyzajıyla harika bir yaşam alanı olacak Nardüzü Mahallemiz için. Bu meydan aynı zamanda Arsuz´daki ikinci kent meydanımız olacak” dedi.

Esnafa işyeri iade edilebilecek
Modern kentlerin meydan kültürüne dikkat çeken ve Nardüzü projesinin görevi başladıkları ilk günlerde planlandığını kaydeden Culha, “Ancak, burada bulunan esnafımız mağdur olmasın diye acele etmek istemedik ve biraz bekledik. Bu alanda mülkümüz olan parsel içerisinde esnaf arkadaşlarımıza yeni işyerleri yapmak için, arsanın imkânları çerçevesinde bir proje çalışması yaptık. Mümkün olduğunca buradaki esnafın boşta kalmaması yönünde bir düşüncemiz var. Nardüzü halkının gelip burada sohbet edebileceği, yemyeşil bir meydanı, yepyeni bir yaşam alanı olacak. Özellikle kadınlarımız açık alanda otursun, sohbet etsin diye burada etrafı açık bir kafeterya da yapacağız' diye konuştu.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29