Mezar taşları ve türbe tahrip edildi

Arsuz´un Gözcüler Mahallesindeki Asri Mezarlıktaki mezar taşları ile Hacıahmetli Mahallesi´ndeki türbe, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi.

20.04.2017 14:14:34 0
Mezar taşları ve türbe tahrip edildi

Sadet Berkyürek/İskenderun

Mezarlıktaki tahrip edilen mezarlarda inceleme yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, olayın provakatif bir girişim olabileceğini belirterek, halkın sağ duyulu olmasını istedi. Arsuz´da bu tür girişimlerin olamayacağını belirten Culha, mezarlığa ve türbeye zarar verenlerin alkol veya madde bağımlısı kişilerce yapılmış olabileceğini de belirtti.
Belediye Başkan Yardımcıları Ali Yavuz ve Sedat Deveci, Hatay Büyükşehir Belediyesi Arsuz Koordinatörü Edip Kaynar´ın da eşlik ettiği incelemede, Gözcüler Mahallesi sakinleriyle de sohbet eden Culha, herkes için maneviyatı yüksek olan böyle yerlerin tahrip edilmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.
Emniyetin olayla ilğili çalışma yaptığını anımsatan ve soruşturmanın tamamlanmasının ardından mezarlıkların tadilatının yapılacağını ifade eden Culha, 'Kaymakamı ve emniyet müdürümüzle görüştük. İnfial gerektirecek bir durum yok. Emniyet Müdürlüğümüz parmak izleri aldı. Bazı madde bağımlıları olabilir. Emniyetimiz araştırmasını tamamlasın. Hepimiz konunun yakın takibindeyiz. Tabii ki; bunu ne akıl, ne izan kabul etmez. En kutsal değerlerimiz mezarlıklarımız ve ibadethanelerimizdir. Bu bütün dünyadaki insanlar için böyledir. Sakin olmak lazım. Soruşturma biter bitmez, biz mezarlıklarımızın tadilatını yapacağız' açıklamasını yaptı.
Hacıahmetli Mahallesi´nde tahrip edilen türbede de incelemede bulunan ve Hacıahmetli Muhtarı İsmail Kırar, Gözcüler Muhtarı Mehmet Karataş, Höyük Muhtarı Rıdvan Duran ve vatandaşlarla sohbet edip, konuyla ilgili bilgi alan Culha, 'Dün Gözcülerde tahrip edilen mezarlıklar ve ziyaretin ardından, bugün de Hacıahmetli Mahallemizdeki bir ziyaretimiz tahrip edildi. Provokatif sonuçlar doğuracak bu tür hareketler üzücüdür. Bu tür hareketleri kınıyoruz. Sadece Arsuz ilçesinde yaşanlar değil, Hatay´da yaşayan hiçbir insan bu hareketi tasvip etmez ve desteklemez. Sakin olmak, sağduyulu olmak lazım' dedi ve yetkililerin olayla ilgili soruşturma başlattığını anımsatıp, olayın fail ya da faillerinin mutlaka bulunacağını söyledi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23