Mezarlara sadırı ´birleştirdi´

Arsuz´da alevi mezarları ve türbesine yönelik saldırıya tepkiler sürerken, İskenderun´daki esnaf odaları da Arsuz´da düzenlediği toplantıyla birliktelik mesajı verdi.

29.04.2017 11:58:34 0
Mezarlara sadırı ´birleştirdi´

 İskenderun esnaf odası başkanları, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile biraraya geldi ve ´beraberiz´ mesajı verdi. İskenderun Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı tarafından verilen yemekte konuşan birlik başkanı Uğur Fırat, toplantıda farklı inanç ve görüşlerin bulunduğunu anımsatarak, 'İşte bu tablo, Hatay´ın fotoğrafı, mozaiği. Birlik, beraberlik, güzellik, kardeşlik. Maalesef son günlerde bu bölgede hiç tasvip etmediğimiz tatsız olaylar yaşanıyor. Bu güzelliği bugün de, yarın da bozamayacaklar' dedi. Arsuz Kaymakamı Sarı da, 'Esnaf oda başkanlarımız var olan iyi niyet dileklerini tekrar gündeme getirdi. Biz de her zaman esnafın ve odalarımızın yanlarındayız ve destekçileriyiz. Kapımız ve telefonlarımız 24 saat açık' değerlendirmesini yaptı. 

Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz İlçe Tarım Müdürü Şakir Gök´ün de katıldığı toplantıda konuşan Arsuz Belediye Başkanı Culha ise, Arsuz ve İskenderun´un iki kardeş şehir olduğunu belirtti. Mezarlıklar ve türbeye yönelik tahripsel saldırıların olduğunu anımsatan Culha, 'Son günlerde ilçemizde tatsız olaylar yaşanıyor. Muhtelif mahallelerimizde mezarlıklarımızda taş kırma olayları gerçekleşti. Arsuz, 23 asırlık bir kültüre ve medeniyete sahip bir ilçe. Bu kültürün içerisinde çok farklı dinler ve medeniyetler var. Buradaki barış ve huzur bozulmadı, bozulmayacak. Bu güzel tablo her mahallemizde var ve var olmaya devam edecek. Konuyla ilgili kaymakamımız, emniyet müdürümüz ve jandarma komutanımız ile tüm birimler çalışmalarını sürdürüyor. Sürekli istişare halindeyiz' diye konuştu ve halka sakin, itidalli olma çağrısı yaptı. Gerekenlerin yapıldığını ifade eden Culha, şöyle konuştu: 'Ümit ediyorum ki, bu konudaki derin çalışmaların sonucunda fail veya failler yakalanacak. Geçmişte ve şu anda da olduğu gibi gelecekte de barış ve huzur içerİsinde yaşamaya devam edeceğiz.'


Anahtar Kelimeler: Mezarlara sadırı birleştirdi

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00