MHP 8 ilçe başkanını belirledi

Hatay´ın 15 ilçesinde örgütlü olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), ilçe kongrelerini sürdürüyor.

SİYASET 14.08.2020 10:57:46 0
MHP 8 ilçe başkanını belirledi

Akın Bodur/İskenderun

Pazartesi günü başlayan MHP ilçe kongreleri, Belen, Payas, Dörtyol, Kırıkhan, Hassa, Reyhanlı, Antakya ve Defne ilçelerinde tamamlandı ve yeni yönetimler belirlendi. tek liste halinde gidilen MHP ilçe kongrelerinde Belen´de başkanlığa Seyfullah Gürbüz, Payas´ta Adem Akyürek, Dörtyol´da İlyas Berik, Kırıkhan´da Hamza Cirnooğlu, Hassa´da Seydi Öztürk, Reyhanlı´da Ali Kuresoğlu, Antakya´da Mehmet Kanlı ve Defne´de ise Ferit Kaplan ilçe başkanlığına getirildi.

Belen´de Gürbüz güven tazeledi
MHP, dün Belen´de yaptığı ilçe kongresine tek listeyle gitti. Partinin mevcut ilçe başkanı Seyfullah Gürbüz´ün güven tazelediği genel kurul, Belen Belediyesi Şehitler Abidesi Sosyal Tesisinde yapıldı. Siyasi çalışmalarının koronavurüs salgını nedeniyle kıs men sekteye uğradığını belirten MHP Belen İlçe Başkanı Gürbüz, 'Milletin ve devletin her daim güçlü bir şekilde ayakta dimdik durması için ülkücü hareketin bir neferi olmaktan her zaman onur duydum. Liderimiz Devlet Bahçeli´nin dediği gibi; ne istiyorsak Türk milleti içindir, neyi amaçlıyorsak Türklüğün ve Türkiye Cumhuriyeti´nin parlak istikbaline hazırlık ve hizmettir. Bir olacağız, beraber olacağız, gönülleri fethedeceğiz. Davamıza yararı dokunacak her arkadaşımıza sahip çıkacağız' dedi.

Dörtyol´da Berik dönemi
Milliyetçi Hareket Partisi Dörtyol İlçe Teşkilatının genel kurulu Atatürk Parkı Salonunda yapıldı. Divan başkanlığını MHP Hatay İl Başkanı Murat Adal, üyeliklerini ise Fadıl Keskin, Ulviye Öner Özer, Ahmet Çetin, Çağrı Çetin ve Sinan Onur´un yaptığı genel kurula tek liste halinde gidildi ve İlyas Berik başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden belirlendi: Hasan Eker, Mustafa Önal, Ömer Oğuz Uçar, Muammer Yapar, Levent Akkoyunlu, Mahmut Sayıl, Ercan Demir, Hamdi Akdoğan, Hakan Maden, Yunus Varlı, Mehmet Ataç, Mehmet Ali Emikt, Bülent Kandan, Taner Sönmez, Nejdet Karakuş, Halil İbrahim İlden, Erkan Eker ve Efendi Kahraman. Kongrede konuşan MHP Dörtyol İlçe Başkanı Berik, hizmetlerinden eski yönetime teşekkür etti, davaya her zaman sadık kalacaklarını ve devraldıkları bayrağı daha ileriye taşıma çabasında olacaklarını belirtti. Genel kurulda 72 üyeli il delegesi de belirlendi.

Antakya´da başkan Kanlı
MHP Antakya ilçe kongresi ise Ay Işığı Kır Bahçesi ve Restaurant´da yapıldı. Hatay MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Antakya Belediyesi Başkanvekili Ahmet Bebek, Antakya Belediyesi Başkan Yardımcısı Orhan Mursaloğlu, İskenderun Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Keskin, Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Metin Taşçı, MHP Hatay Kadın Kolları İl Başkanı Dilek Demirdöven, Antakya Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Soyalan, Türk Sağlık Sen Hatay Şube Başkanı Hayri Şahin, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Abdülkadir Teksöz, Antakya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Yapar ´ın da katıldığı kongrede Kuran-ı Kerim de okundu. Partisinin Antakya ilçe kongresinde konuşan milletvekili Kaşıkçı, 'Abilerimiz bizleri Ayasofya müzesinin bir gün camiye çevrileceği müjdesiyle yetiştirdiler. Allah´a şükürler olsun müze tekrar cami oldu, minarelerinden tekrar Allahu Ekber nidaları yükseldi. Bundan dolayı birileri sıkıntıya düşüyor. Neden düşüyorsunuz? Dışarda Yunanistan bağırıyor, içerde CHP. Ayasofya bizim, oranın cami mi olacağı kilise mi olacağının kararını verecek Türk milleti ve Türk Devletidir' dedi ve Niyazi Yıldırım başkanlığındaki eski yönetime teşekkür etti. MHP Antakya İlçe Başkanlığına getirilen Mehmet Kanlı ise 'Davamızın ve bilge liderimizin emrindeyiz. Antakya´nın her yerinde üç hilali dalgalandıracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu göreve beni ve yönetim kurulu üyelerini layık gören, liderimize ve ülkücü kardeşlerimize şükranlarımı sunarım' diye konuştu.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2399,41% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24