MHP Hatay Milletvekili Kaşıkçı: Dokunulmazlığımı kaldırın

Hakkında fezleke düzenlenen milletvekilleri arasında bulunan Kaşıkçı, TBMM Başkanlığına dilekçeyle başvuruda bulundu

SİYASET 5.03.2021 12:59:37 0
MHP Hatay Milletvekili Kaşıkçı: Dokunulmazlığımı kaldırın

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, 2010 yılında Dörtyol´da yaşanan bazı olayları organize ettiği iddiasıyla yargılanırken, iki buçuk yıl önce milletvekili seçilmesi üzerine davadan ´ayırma ve kendisine ilişkin durma´ kararı sonrası savcılığın hazırladığı fezleke, TBMM Başkanlığına ulaştı. Hatay Milletvekili Kaşıkçı, hazırlanan fezleke ile dokunulmazlığının kaldırılması istenilen 8 milletvekili arasında yer aldı.

8 milletvekili hakkında 10 fezleke

Dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, AKP Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ve HDP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydemir hakkında toplam 10 fezleke Meclis başkanlığana ulaşmış bulunuyor.

Kaşıkçı´dan basın toplantısı

Kaşıkçı ise düzenlediği basın toplantısında, 04 Mart 2021 tarihinde Meclis başkanlığına yaptığı başvuru ile dokunulmazlığının kaldırılmasını istediğini belirtti. TBMM Başkanlığı´na ulaşan kendisi hakkındaki dokunulmazlık dosyasıyla ilgili yaptığı basın toplantısında konuşan Hatay Milletvekili Kaşıkçı, 'Hakkımda hazırlanan dokunulmazlık dosyasının genel kurula gelmesi halinde ´evet´ oyu kullanacağım' dedi.

Meclis´e, ´dokunulmazlığımı kaldırın´ başvurusunda bulundu

Hakkındaki dokunulmazlık dosyasının içeriğini paylaşan MHP´li Kaşıkçı, 26 Temmuz 2010 tarihinde Dörtyol´da 4 polisin teröristlerce şehit edilmesi sonrası yaşanan olaylarda, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Dörtyol ilçe binasının ateşe verilmesi ve bazı işyerlerine yönelik saldırıları organize ettiği iddiasıyla Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 23 Mayıs 2011´de hakkında iddianame düzenlediğini belirtti. Kaşıkçı, 'Fetullahçı terör örgütünün yasa dışı dinlemeyle elde ettiği illegal ses kayıtlarından montajlanarak oluşturulan ve internete sızdırılan konuşmalar dayanak yapılıp, delil kabul edilerek hazırlanan iddianamede; HDP (o dönem BDP) isimli siyasi partinin Dörtyol´da bulunan binasının ateşi verilerek yakılmasını ve bazı vatandaşların iş yerlerine yönelik saldırıları organize ettiğim iddia edilmiştir. Hakkımda hiçbir delil olmaması nedeniyle, FETÖ yöntemlerine uygun gizli tanık/ihbarcı üretilmiş ve dosyaya dahil edilmiştir. Bununla da yetinilmemiş, yine FETÖ yöntemlerine uygun olarak gelişmeler FETÖ´ye müzahir Zaman Gazetesi manşetlerine taşınarak hakkımda, bütünüyle gerçek dışı algı yönetimi oluşturulmak istenmiştir. İşte FETÖ tarafından organize edilen ve aslında ülkücü camiaya yönelik bir itibar suikastı halini alan algı yönetimi neticesinde açılan bu dava, FETÖ tarafından imal edilen delillilerin yetersiz kalması ve delil de elde edilmemesi nedeniyle yıllarca sürüncemede kalmıştı' açıklamasını yaptı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili TBMM Başkanlığı´na dilekçe verdiğini duyuran milletvekili Kaşıkçı, fezlekesi olan tüm milletvekillerine de çağrıda bulundu ve şunları söyledi: 'Bu tarihi bir fırsattır. Hakkında fezleke olan milletvekilleri de dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep etsinler. Hakkımda hazırlanan dokunulmazlık dosyasının genel kurula gelmesi halinde ´evet´ oyu kullanacağım. Meclis´ten biran önce dokunulmazlığımın kaldırılmasını talep etmekteyim. Bu nedenle, şahsımın dokunulmazlığımın kaldırılmasından ne bir endişesi ne bir kaygısı ve ne de bir korkusu bulunmaktadır. Dokunulmazlığımın kaldırılarak bağımsız Türk mahkemeleri huzurundaki yargılamanın devam etmesine olanak tanınmasını, FETÖ´yle yarım kalan hesaplaşmamın tarihi bir fırsatı olarak görüyorum.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22