MHP´de beklenen istifa

İskenderun ve Hatay Büyükşehir Belediye meclis üyesi Nazmi Ceylan, eksen kayması gerekçesiyle partisi MHP´den istifa etti. Nazmi Ceylan, istifasını noter kanalıyla bildirdi.

16.11.2017 11:18:30 0
MHP´de beklenen istifa

Akın Bodur/İskenderun

Milliyetçi Hareket Partisi İskenderun ve Hatay Büyükşehir Belediye meclis üyesi Nazmi Ceylan, partisinden istifa etti.
Nazmi Ceylan, noter kanalıyla yaptığı 15.11.2017 tarihli istifa bildiriminde, partiden gördüğü lüzum üzerine istifa ettiğini belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise Ceylan, ´genel merkez idarecilerinin tutumu ve siyasetlerindeki eksen kayması´ gerekçesiyle partisinden ayrıldığını duyurdu. Hatay il ve ilçe yöneticilerine de seslendiği paylaşımında yollarının aynı siyasi çizgide kesişeceği mesajını verdi. Ceylan, “Arkadaşlarımızla bu gün itibarıyla siyasi yollarımızı ayırmış olsak da herkes ile dostluğumuz devam edecektir. Benden yana herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Şundan da eminim ki ileriki tarihlerde yine yollarımız aynı siyasi çizgide keşişececektir” ifadesini belirtti.

Helallik istedi
Nzmi Ceylan, MHP Gnel Başkanlığı´na iletilmek üzere noterden yaptığı istifa bildiriminde, “Sayın yetkili, partiniz üyeliğinden gördüğüm lüzum nedeniyle bu tarihten itibaren istifa ediyorum. İstifa ettiğimi bildirir, gereğinin yapılmasını dilerim” dedi. “Kırk küsür yıldır oy verdiğim ve kendi çapımda hizmet ettiğim, mensubiyetinden gurur duyduğum MHP´nden bu gün itibarıyla genel merkez idarecilerinin tutumu ve (bana göre) siyasetlerindeki eksen kayması sebebiyle istifa etmiş bulunmaktayım” diyen Nazmi Ceylan, istifa ettiği partinin Hatay il ve ilçe yöneticilerinden ise helallik istedi. Ceylan´ın paylaşımı şöyle: “Bu güne kadar bana yakın ilgisini ve desteğini esirgemeyen, saygıda kusur etmeyen Hatay MHP il başkanı ve yönetimine, İskenderun ilçe başkanı ve yönetimine, beraber görev yaptığımız İskenderun ve Hatay büyükşehir meclis üyelerine, ülkü ocakları başkan ve yönetimine, ülkücü işçiler derneği, vakıf, sendika ve ismini sayamadığım diğer kurum ve kuruluşları başkan ve yöneticilerine, belde teşkilatlarımız yöneticilerine yerel seçimde bizlere destek olan parti üyelerimize ve değerli halkımıza saygı ve sevgilerimi iletir haklarını helal etmelerini temenni ederim. Eğer benim hakkım da varsa benden yana herkese helal olsun. Sözkonusu arkadaşlarımızla bu gün itibarıyla siyasi yollarımızı ayırmış olsak da herkes ile dostluğumuz devam edecektir. Benden yana herhangi bir sıkıntı olmayacaktır.”

Meclis üyeliğini bağımsız sürdürecek
Sosyal medya paylaşımında Nazmi Ceylan, bundan böyle İskenderun ve Hatay Büyükşehir belediye meclis üyeliğini bağımsız olarak sürdüreceğini açıkladı. Ceylan, istifasının ardından yapılacak lehte ve aleyhte değerlendirmelere ise yanıt vermeyeceğini kaydetti. Ceylan, şunları belirtti: “Şunu da biliyorum ki bu açıklamamın altına aleyhte ve lehte bir çok yorum yapılacaktır. Bu yorumları yapacak olanların hepsine şimdiden teşekkür ederim. Herkesin kendine göre bir görüşü olabilir. Biz bu görüşlere saygı duymak zorundayız. Benim görüşüme de saygı gösterilmesini rica ederim. Ayrıca aleyhte veya lehte yapılacak yorumlara benden yana herhangi bir cevap verilmeyeceğinin, herhangi bir polemiğe girilmeyeceğinin bilinmesini isterim.”


Anahtar Kelimeler: beklenen istifa

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23