MHP'de adaylık istifası

MHP Hatay İl Başkanı Murat Adal, Hatay Milletvekili aday adayı olmak amacıyla beş yıldır yürüttüğü il başkanlığı görevinden istifa etti. İstifa eden Adal'ın yerine MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından Mehmet Fevzi Altay atandı.

SİYASET 26.12.2022 13:31:00 0
MHP

İskenderun/SES

MHP il başkanlığından istifa ederek milletvekili aday adayı olacağını açıklayan Adal, yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: "Liderimiz, genel başkanımız Devlet Bahçeli'nin tensip ve talimatları ile 4 Mayıs 2018 tarihinde başladığım, 19 Eylül 2020 tarihinde yapılan il kongresi sonucunda Milliyetçi Hareket Partisi Hatay İl Delegelerinin teveccühü ile yeniden seçildiğim Milliyetçi Hareket Partisi Hatay İl Başkanlığı görevimden genel başkanımız Bahçeli'nin 1 Kasım 2022 tarihinde yapılan il başkanları toplantısında vermiş oldukları talimat gereğince, parti tüzüğümüzün 94. maddesine istinaden 2023 genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak niyeti ile ayrılmış bulunmaktayım. Beş senelik il başkanlığı görev sürem boyunca birlikte görev yaptığımız tüm teşkilat kademelerime teşekkürlerimi sunuyorum. 2023 yılında yapılacak olan ve ülkemiz açısından tarihi öneme sahip olan genel seçimlerde başarıya ulaşılması, yegâne istek ve amacımızdır. Bundan sonraki süreçte her zaman olduğu gibi şahsi ikbal gayesinde olmayacağımı, genel başkanımız Bahçeli'nin, partimizin ve teşkilatımızın emrinde olacağımı gururla ifade etmek isterim. Bu kutlu davaya hizmet etme imkânı sağlayan, desteklerini hiçbir zaman esirmeyen liderimiz Bahçeli'ye, teşkilat başkanımıza, divan üyelerimize teşekkürlerimi arz ederim. Omuz omuza yol yürüdüğümüz bütün yol ve dava arkadaşlarımdan, ülküdaşlarımdan ve bütün hemşerilerimizden helallik dilerim. Bizim de hakkımız varsa; herkese helal olsun. Allah’a emanet olun."

Altay: İl bakanı olarak görevlendirildim

MHP'nin Hatay'da yeni il başkanı olan Mehmet Fevzi Altay da sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda, "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı, Devlet Bahçeli'nin takdir ve tensipleriyle, genel başkan yardımcımız E. Semih Yalçın'ın bildirimiyle Milliyetçi Hareket Partisi Hatay İl Başkanı olarak görevlendirilmiş bulunmaktayım. Başbuğumuzun izinde, genel başkanımızın emrinde, Türk milletinin hizmetinde Allah yar ve yardımcımız olsun" ifadesine yer verdi.

Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı da sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: "Milliyetçi Hareket Partisi Hatay İl Başkanlığı görevine, genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin tensipleriyle geçmiş dönem ülkü ocaklarında ve il başkanlığında birlikte görev yaptığımız Mehmet Fevzi Altay atanmıştır. Yeni görevinde kendisine Allah’tan kolaylıklar diliyorum. Teşkilatımıza ve Hatay’a hayırlı olsun."


Anahtar Kelimeler: ' adaylık istifası

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19