MHP´den ´Amanos Tüneli´ne destek

Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, partisi MHP´nin milletvekillerinin Amanos Tüneli projesine destek verdiğini ifade etti.

SİYASET 29.11.2019 12:16:24 0
MHP´den ´Amanos Tüneli´ne destek

İskenderun/SES

Milletvekili Kaşıkçı, 'Amanos Tüneli Projesi ile ilgili artık zaman kaybetmeden ciddi adımlar atılması, proje ile ilgili tüm süreçlerin şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması, böylece projenin selameti için dedikodulara fırsat verilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini düşünmekteyiz' açıklamasını yaptı. Kaşıkçı, bölge illerinden İskenderun Limanı´na daha kısa sürede ulaşımın sağlanacağı Amanos Tüneli Projesi´ne destek vererek, bu konuda ciddi adımlar atılmasını beklediklerini ifade etti. Partisinin bu projenin yanında ve takipçisi olduğunu ifade eden MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan da, 'Kalkınma, yerelden genele doğru olur. Bölgesel olarak da kalkınırsak ülkemizin kalkınmasına daha çok katkı vereceğimize inanıyoruz' değerlendirmesini yaptı.
Milletvekilleri Kaşıkçı ve Taşdoğan, Meclis´te düzenledikleri ortak basın toplantısında, İskenderun-Polateli Otoyolu Projesi kapsamında planlanan Amanos Tüneli Projesi´nin doğu ve güneydoğu bölgesindeki illeri, Ortadoğu´nun İskenderun bölgesine erişimini kolaylaştırması açısından önemli olduğunu kaydetti. Projenin, bölgenin kalkınma, refah ve huzuruna katkı sağlayacağını ifade eden Kaşıkçı, İskenderun Körfezi´nin, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kahramanmaraş illerine yaklaşacağına ve bu illerdeki sanayi ürünlerinin dünya pazarına iletiminin kolaylaşacağını anlattığı değerlendirmesinde şu ifadeye yer verdi: 'Proje tamamlandığında ulaşım giderleri ve zaman açısından yüzde 40 tasarruf sağlanacak. Proje ile sadece Hatay´ın istihdam ve üretim kapasitesi artmayacak, bunun yanında çevre yerleşim yerleri de pozitif yönde etkilenecektir. Bu proje ile bölgesel kalkınma gerçekleşecek. Bu çalışma sonucunda Gaziantep sanayicisini yüzde 40 nakliye masrafından kurtaran ve liman hattını Şanlıurfa-Kilis sınırına kadar taşıyacak olan bu proje doğunun kraliçesi olan Hatay´a bir gerdanlık olacak, Yatırım programına alınan, zemin etüt çalışması tamamlanan ve ihale aşamasında olan proje ile ilgili artık zaman kaybetmeden ciddi adımlar atılması, proje ile ilgili tüm süreçlerin şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması, böylece projenin selameti için dedikodulara fırsat verilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini düşünmekteyiz. Bölgeyi, tüm Orta Doğu´nun cazibe merkezi konumuna dönüştürecek bu proje için bölgemizin beklentilerinin de ivedi bir şekilde hayata geçirilmesini arzu ediyoruz.'
Gaziantep Milletvekili Taşdoğan ise projenin parti olarak yanında ve takipçisi olduklarını ifade etti ve 'Kalkınma, yerelden genele doğru olur. Bölgesel olarak da kalkınırsak, ülkemizin kalkınmasına daha çok katkı vereceğimize inanıyoruz. Yerli ve milli ürünlerimizin dünya pazarına açılması için medeniyet olan yolun daha iyisine kavuşmak istiyoruz' dedi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29