MHP´den vekilliğin düşmesine itiraz

Yurt dışı oylarıyla Hatay´da milletvekili sayısı 2´den 1´e düşen MHP, seçim kurullarına itirazda bulundu.

SİYASET 27.06.2018 11:48:19 0
MHP´den vekilliğin düşmesine itiraz

Akın Bodur/İskenderun

MHP MYK Üyeleri Gencer Özdemir ve Abdullah Bahadır ile Ankara´dan gelen hukukçular ile MHP Hatay İl Başkanı Murat Adal ve 24 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen Lütfü Kaşıkçı, Antakya´da Seçim Kurulu´na verdiği dilekçede, yurtdışı oyları ve bazı sandıklarda seçim sonuçlarına itiraz etti. AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler de dün partisinin Hatay il binasında düzenlediği basın toplantısında, partilerin seçimi yurtiçi ve yurtdışı oylarıyla tamamladığını, yurtdışından Hatay´da partisine 14.392 oy geldiğini ifade etti.
Yurtdışı oylarının birçok seçimde milletvekili sayısını değiştirebildiğini, MHP´nin Mersin´de; CHP´nin Çanakkale, Osmaniye, Burdur, İstanbul´da; AKP´nin de Hatay, Aydın, Kars, Elazığ´da milletvekili sayısını arttırdığını belirten Güler, 'Ortaya çıkan tabloya karşı herkes yasal olarak itiraz hakkına sahiptir. Yapılan tüm itirazların dikkatle inceleneceğine inancımız tamdır' açıklamasını yaptı.

MHP´liler adliye binası önünde toplandı
Antakya Adliyesi önünde toplanan MHP´liler, milletvekilliği düşen İbrahim Gül´e destek amaçlı protesto gösterisi de yaptı. Adliye önünde toplanan kalabalığın 'Ülkücü hareket engellenemez' sloganları arasında konuşan Gül, gerekli tüm itirazların yapıldığını, partisinin genel merkezinin de konuya el attığını ve takipçisi olduğunu ifade ederek, tahriklere kapılmaması ve galeyana gelinmemesini istedi.

1. bölgede sayım yapılacak
MHP´nin dün yaptığı itiraz üzerine Antakya 1. bölge ile Reyhanlı ve Hassa´da itiraz edilen sandıklarda oyların yeniden sayımı için karar alındı, Antakya 2. bölgenin sayımına ilişkin yapılan itiraz ise reddedildi.
Tüm sandıklara, sandıkta yapılan oy sayımı sonrası itiraz olmadığı ve tutanak tutulmadığı için itiraz yapılamıyor. Yapılsa da seçim kurulları itirazı reddediyor. Seçim kurulları, sadece seçim sonucunu etkileyecek nitelikteki itirazları değerlendiriyor, diğerlerini reddederek karara bağlıyor.
Hatay oylarıyla MHP´den milletvekili seçilen İbrahim Gül, yurt dışı oylarının dağılımı sonrası milletvekilliğini kaybettmiş, Gül´ün yerine AKP´li Sabahat Özgürsoy Çelik, Hatay´ın 11. sıra milletvekili olmuştu.

AKP: Seçim, yurtiçi ve yurtdışı oylarla tamamlanır
AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler de düzenlediği basın toplantısında, partilerin seçimi yurtiçi ve yurtdışı oylarıyla tamamladığını, yurtdışından Hatay´da partisine 14.392 oy geldiğini ifade etti. Yurtdışı oylarının birçok seçimde milletvekili sayısını değiştirebildiğini, MHP´nin Mersin´de; CHP´nin Çanakkale, Osmaniye, Burdur, İstanbul´da; AKP´nin de Hatay, Aydın, Kars, Elazığ´da milletvekili sayısını arttırdığını belirten Güler, 'Ortaya çıkan tabloya karşı herkes yasal olarak itiraz hakkına sahiptir. Yapılan tüm itirazların dikkatle inceleneceğine inancımız tamdır' dedi.

'Milletvekilliği pazarlığı sözkonusu olamaz'
Hatay milletvekilleri Sabahat Özgürsoy Çelik, Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Abdulkerim Özel, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu´nun da arasında bulunduğu belediye başkanları, ilçe ve il yöneticilerinin de katılıdğı basın toplantısında konuşan AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, MHP´nin yaptığı itiraz üzerine Antakya 1. bölgede 78 sandığın yeniden sayılacağını söyledi. AKP il başkanı Güler, bir soru üzerine de milletvekilliği dağılımının iki parti arasında yapılacak pazarlıkla olabilecek bir konu olmadığını belirtti.


Anahtar Kelimeler: Lütfi Kaşıkcı İbrahim Gül

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00