MHP´li Kaşıkçı´dan da ´teşekkür ziyareti´;

'Eksikler bize görev ve sorumluluk yüklüyor'

11.08.2018 10:50:39 0
MHP´li Kaşıkçı´dan da ´teşekkür ziyareti´;

İskenderun/SES

TBMM´nin Ekim ayına kadar tatile girmesi üzerine seçim bölgesi Hatay´da ziyaretlerde bulunan ve çalışmalarını sürdüren Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, ziyaretlerde seçimde verilen desteğe de teşekkür etmeye devam ediyor. MHP´nin tek milletvekili olarak 15 ilçeye karşı aynı sorumlulukla yaklaştıklarını belirten Kaşıkçı, 'Gittiğimiz her yerde özelliklede köylerde (mahallelerde) vatandaşlardan kırsalda yaşanan sorunlarla ilgili paylaşacağımız sorumluluklar noktasında ev ödevleri vermelerini rica ediyoruz . Her köy kendi eksikleri nispetinde bizlere görev ve sorumluluk yüklüyor' dedi.
Hatay´ın ilçelerine yaptığı ziyaretlerle yöre sakinleriyle biraraya gelen Milletvekili Kaşıkçı, Hassa ve Kırıkhan´a da ziyarette bulundu. Gazetemize iletilen açıklamaya göre Hatay Milletvekili Kaşıkçı, 'Yaklaşık 10 gündür sahadayız. Bu zamanda ilçelerde özellikle de kırsalda bizleri helal oylarıyla Türk milletinin ´Gazi Meclisi´nde kendisine temsile layık gören milletimizle buluşuyor ve onlara teşekkürlerimizi iletiyoruz. Gittiğimiz her yerde özelliklede köylerde (mahallelerde) vatandaşlardan kırsalda yaşanan sorunlarla ilgili paylaşacağımız sorumluluklar noktasında ev ödevleri vermelerini rica ediyoruz . Her köy kendi eksikleri nispetinde bizlere görev ve sorumluluk yüklüyor. Aldığımız bu sorumlulukları nasıl çözüme kavuşturacağımızı zaman içinde herkese göstereceğimizi umuyorum' dedi.

'Yükü paylaşmaya hazırım'
Ziyaret ve gezilerde tespit ettikleri eksiklikleri de paylaşan Milletvekili Kaşıkçı, Hassa´da köy yollarının mevct halini ´içler acısı´ olarak nitelendirdi. Büşükşehir ve ilçe belediyelerine yollarla ilgili sorumluluklarını hatırlatan ve kendisinin de ´yükü paylaşmaya hazır´ olduğunu ifade eden Kaşıkçı, şunları ifade etti: 'Ancak bir de kendi tespitlerimiz var ki onları da kamuoyu ile paylaşmanın bir görev olduğu kanaatindeyim. Hassa ziyaretimizde bir çok yerde köy yollarımızın çağın oldukça gerisinde ve berbat durumda olduğuna üzülerek şahit olduk. Özellikle Güvenç ve Mazmanlı istikametlerindeki yolların mevcut hali gerçekten içler acısı. Bozuk yollar nedeniyle vatandaşlar bir çok mağduriyet yaşamakta. O yolları kim kullanıyor? Okula giden öğrenciler, tarlasına giden çiftçiler, hastasını yetiştirmek isteyen anne ve babalarımız, ziyarete gelen misafirler vs.. Yollar, bu bozuk ve kullanılmaz haliyle bir çok riski barındırıyor ve araçların yıpranmasını da göz önünde bulundurursak bir çok ekonomik zarara da neden oluyor. Sorumluluk hisseden yeni nesil bir siyasetçi olarak bu konuda da elimizi taşın altına koymaya hazırız. Millete dokunmayan ve onların sorunlarını paylaşmayan bir anlayışı tüm kalbimizle reddediyoruz. Bu anlamda hem ilçe belediyelerimizi hem de büyükşehir belediyemize köy yollarımız ile ilgili sorumluluklarını hatırlatıyor ve bu bölgeleri öncelikli eylem planlarına dahil etmelerini bekliyoruz. Bu konuda hem ilçe hem de büyükşehir belediyeleri ile birlikte yükü paylaşmaya ve sorumluluk almaya hazırım. Son çare de bu hizmetler gelmeyecek olursa gönlü geniş ve vatanın her karışına aynı tutkuyla bağlı olduğuna kefil olduğumuz MHP´li belediye başkanlarımıza gideceğiz. Biliriz ki millet göreve çağırırsa Hatay´ın ilçeleri memleketin hiçbir noktasına uzak sayılmayacaktır.'

'Çalışmaların takipçisi olacağız'
Amanos Tüneli Projesi ve Hassa Organize Sanayinin kurulmasının önemli olduğunu ifade eden milletvekili Kaşıkçı, açıklamaya göre şunları belirtti: 'Bu projeler sadece Hassa için değil, Kırıkhan ve Dörtyol başta olmak üzere tüm çevre ilçeler için ekonomik anlamda hayati bir önem arz ediyor. Bu tünelle Gaziantep ve bölge sanayisi İskenderun Limanına yaklaşmış olacak. İnanıyoruz ki bu yatırım projesi ile Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş gibi illerde de deniz ulaşımının kısalması nedeniyle bölgemizin ihracat kapasitesi artacak ve öncelikle ilçelerimizin ekonomilerine olumlu katkıları olacaktır. Sanayimizin birbirini tamamlayıcı, kar artışı yüksek, çevre sağlığına önem veren ve ihtiyaçların ekonomik olarak karşılanması noktasında ileriye taşınmasını arzu ediyoruz. Sanayicilerimizin gelişmesi noktasında yapılacak çalışmaların takipçisi olma kararlılığımız günden güne artmaktadır.'
Milletvekili Hatay´ın tek MHP´li milletvekili olmasına rağmen 15 ilçenin tamamında kendilerini hissettireceğini ifade eden Kaşıkçı, 'Her ilçe ile ilgili düşüncelerimiz var. Bir gönül seferberliği başlattık. Bunu millete borçlu olduğumuzu asla unutmayacağız. Ulaşabildiğimiz tüm noktalarda milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz' değerlendirmesini yaptı.


Anahtar Kelimeler: Lütfü Kaşıkçı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04