“Milletimize ilham kaynağı oldu”

İstiklâl Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında İstiklal Marşı´nın en zor ve çetin dönemlerde milletimize ilham kaynağı olduğunu belirtti.

GÜNCEL 13.03.2020 10:56:00 0
“Milletimize ilham kaynağı oldu”

İskenderun/SES


İstiklal Marşı´nın milletin kutsal değerlere olan bağlılığını destanlaştırdığını kaydeden Tosyalı, şunları ifade etti: “Bundan 99 yıl önce Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu ve Türk milletinin vatan sevgisini en güzel biçimde anlatmış, en zor ve çetin dönemlerde milletimize ilham kaynağı olmuştur. Milletimizin kutsal değerlere olan bağlılığını destanlaştıran İstiklal Marşı; yurdumuzun her bir köşesi işgal altındayken, kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden, bir milletin topyekûn kahramanca mücadelesini dizelere döken bir şaheserdir. Ömrünü vatana, millete ve hizmete adamış Mehmet Akif Ersoy, milletimizin Kurtuluş Savaşı´nda göstermiş olduğu cesaret ve kahramanlığı veciz dizelerle ölümsüzleştirerek, bizlere ışık tutmaya devam etmektedir.”
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da yıldönümü mesajında, şu görüşleri dile getirdi: “İstiklal Marşı Türk milletinin imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın simgesidir. Mehmet Akif de İstiklal Marşı dizelerinde bunu en güçlü bir şekilde ifade etmiştir. Yazdığı milli marşı parayla satmayı kendine bir ihanet kabul eden Mehmet Akif, bugün bizler için de millete hizmetin en güzel örneğidir. Milli marşımız tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir vesika niteliğindedir.”
İstiklal Marşımızın, Türk ulusunun varoluş mücadelesinin simgesi olduğunu vurgulayan Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Mehmet Âkif Ersoy´un İstiklâl Marşı´nın güftesini, şiirlerini topladığı Safahat´a dahil etmediğini ve bu şiirin Türk Milleti´nin eseri olduğunu ifade ettiğini hatırlattı. Başkan Gül, yazılı açıklamasında, “99 yıl önce 12 Mart 1921´de kabul edilen ve bağımsızlık aşkının, vatan ve bayrak sevgisinin vurgulandığı İstiklal Marşımızla, ülkenin her köşesine bağımsızlık güvercinlerinin uçurulduğu ve kurtuluş umudunun filizlenmesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde emperyalist güçlere karşı verilen mücadelelerle, milletimiz bir taraftan da Cumhuriyetimizin temellerini atmıştır. Yaşanılan onca soruna ve baskılara rağmen küllerinden doğan Gazi Meclis´imizin buram buram milli irade kokan duvarlarında yankılanarak okunan bu marş, ülkemize göz diken ve hain emellerini gerçekleştirmek isteyen düşmanlarımıza, bağımsızlığımıza olan inancımızı haykırmıştır” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57