Milletvekili mitingde konser verdi

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (İşçi Bayramı) Antakya ve Defne´de de kutlandı. Türk-İş Konfederasyonu, Zeytin dalı Harekatına destek vermek amacıyla 1 Mayıs´ı Antakya İtfaiye Alanında kutladı.

GÜNCEL 3.05.2018 10:47:15 0
Milletvekili mitingde konser verdi

Antakya/SES

Türk-İş´e bağlı sendikaların dda katıldığı 1 Mayıs için çok geniş güvenlik önlemi alınırken, Antakya Belediyesi Mehteran Takımı ve Antakya Medeniyetler Korosu konser verdi. İşçilerin 1 Mayıs Bayramını kutlayan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, hükümetin rahat çalışması için 24 Haziran seçimlerinde tüm çalışanları kadroya almasının zorunlu olduğunu söyledi. Mitingde katılan kadınlara karanfil dağıtan Atalay 'Bazı sendikalar var ya ´biz hükümetin sendikasıyız´ diyorlar. Hükümetin sendikası olmaz, sendika işçilerin olur, sendika ülkenin olur, hükümetin sendikası sarı sendika olur, naylon sendika olur kısacası sendika olmaz. Onun için o kardeşlerimiz de bir an evvel kendilerine çekidüzen versinler. Sorunumuz ne; geçici işçiler. Sorunumuz; vergi. Karayolları´nda asıl işi yapan yüzde 70´e takılan kardeşlerimiz var, onlar da bu kitlenin içerisinde. Onlarla ilgili de bir an evvel yeni düzenleme yapılıp, nasıl dün akşam bir paket açıkladılar, bir an evvel KİT´ler ve kadroya girmeyenlerle ilgili, vergi ve çiftçilerle ilgili bir an evvel bir paket açıklasınlar da 24 Haziran seçimlerinde rahat etsinler. Yoksa işleri çok zor' dedi.
Defne´deki 1 Mayıs kutlaması ise KESK tarafından düzenlendi. sümerler mahallesindeki Doğuş Okulları önünde toplanan katılımcılar, pankart taşıyıp, sloganlar atarak Şükrü Güçlü Köprüsüne yürüdü ve Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi önündeki alanda buluştu. Alanda düzenlenen mitingde konuşmalar yapılırken, Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı da konser sona erdi. Mitinge Hatay Milletvekili Serkan Topal da katıldı.
Samandağ Belediyesi çalışanları ise 1 Mayıs´ta belediye binasının bahçesinde toplandı. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve yardımcıları Mehmet Ali Kamacı, Mehmet Yıldız, Samandağ ile Meltem Ahraz Nural, çalışanların bayramını kutladı. Antakya´daki 1 Mayıs kutlamasına giden belediye çalışanları, KESK´in düzenlediği 1 Mayıs yürüyüşü ve mitingine katıldı.
İskenderun´daki 1 Mayıs kutlamasına katılan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, emeği ve alın teriyle hayatını kazanan çalışanların gününü kutladı. Culha, 'Emekçi kardeşlerimizin daha iyi hayat koşullarına kavuştuğu, işçi ölümlerinin ve iş kazalarının olmadığı, emekten yana bütün olumsuzlukların ortadan kalktığı, işçi haklarının en üst seviyede olduğu bir gelecek diliyorum. Bizler, sadece bugün değil, her zaman emekçilerin yanındayız, her zaman emekçilerin haklarını veren ve haklarını savunan taraftayız. İnsana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir anlayışa sahibiz' açıklamasını yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23