Milletvekili Topal´dan ´meclis açılsın´ talebi

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, meclisin bir an önce açılması ve milletvekillerin gerekirse koronavirüsüne yakalanma´´ riskini göze alması gerektiğini ifade etti.

SİYASET 27.08.2020 11:26:09 0
Milletvekili Topal´dan ´meclis açılsın´ talebi

Nesrin Geyik/İskenderun

 Topal, koranavirüs etkisiyle kapanan ve ekonomik destek bekleyen esnafın sorunlarını meclis kürsüsünde ve parti toplantılarında anlatacağının sözünü verdi.

Milletvekili Topal, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği İskenderun temsilciliğinde düzenlenen toplantıda esnafın sorunlarının çözümü için meclisin açılması gerektiğini savundu. Birlik üyesi odaların başkan ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan milletvekili Topal, ´İnsanı yaşat ki devlet yaşasın´ anlayışıyla devleti ayakta tutmak gerektiğini vurguladı. Esnafın kepenk kapattığı bir süreçte meclisin çalışması gerektiğini, koronavirüs bulaşmasındaki artışa karşınmeclisin kapanmaması gerektiğini ifade eden Topal, esnafın ihtiyaçları konusunda baskıyı sürdürme sözü verdi. Topal, 'Emek en yüce değerdir diyoruz. Herkesin hakkını alabilmesi için üstümüze ne düşüyorsa biz hazırız. SSK primlerinin devlet tarafından bir yıl ödenmesi gerekiyor. Meclisin kapanmaması gerekiyor. Ya diyeceksiniz ki kovid arttı. Artsın kardeşim. Vatandaşımız sıkıntılı, esnafımız kepenk kapatıyor. Serinyol´da her üç esnaftan biri kapalı, Samandağı´nda da aynı şekilde. nereye giderseniz gidin esnaf artık kredisini ödeyemiyor. Yanında çalışan 6-7 personel varsa yarısını işten çıkarmak zorunda kalıyor. Küçülmeye gidiyor. Özellikle vergi ve SSK primleriyle ilgili çok ciddi anlamda baskı kuracağız. Ne olursa olsun bunu kabul ettirmek zorundayız' dedi.

Şahinoğlu: Vergide gecikme zammı olmasın
İskenderun Lokantacılar Odası Başkanı Şahinoğlu, pandemiden dolayı dükkanlarının kapandığını, ekonomik yönden sıkıntıya girdiklerini anlatarak vergi gecikme zammının alınmamasını talep etti. Şahinoğlu, 'Pandemiden dolayı üzün süreli bir kapatma yaşadık. Alımlar servis tarzında oldu, esnafımız çok mağdur oldu. Verilen 25 bin lira hiç yeterli gelmedi.

Vergi gecikme zammı da alınmasın. Bu kadar zor bir durumdan geçerken SSK primleri hakkında da yardımcı olunması gerekir' şeklinde konuştu.

Çöloğlu: Baş-Kur primleri alınmasın
İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, milletvekillerine sorunları her zaman dile getirdiklerini ama sonuç alamadıklarını söyledi. Çöloğlu, şu görüşleri dile getirdi: “Milletvekilleri, esnafla ilgili bir sorun görünce hantal. Bağ-Kur altı ay öteleniyor. Esnafın durumu zaten iyi değildi. Zor ayakta duruyor. Konuşmaktan yorulduk. Esnafa gelince sorunların çözümü yetersiz. Bankalardan aldığımız bir şey yok. Halk Bankasından alınan krediyi zaten birlik veriyor. Bağ-Kur´un hiç alınmaması gerekiyor. Ticaret Bakanıyla görüşme yaptık. ´Tamam ben gerekli merciilere ileticem´ dedi. Fakat sorunu çözüm noktasında en üst mercii olmasına karşın bir sonuca ulaşılamadı.”

Akın: Ulaşımdaki dönüşüm 1 yıl ertelensin
İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın ise esnafın kredi ihtiyacına dikkat çektiği konuşmasında şunları ifade etti: 'Bazı büyük işletmelere, büyük krediler veriliyor, tabi verilsin. Küçük esnafa da kredi verilmesini bekliyoruz. Küçük esnafta üretimde yer alıyor. Devlete en az yük olan, kendi yağıyla kavrulan bir kitle. Bu dönemde en çok etkilenen, benim esnaf kitlem şoförler. Sizden bir talebim var. Ulaştırma Koordinasyon Merkezi´nde esnaflarımızla lütfen mutabakat kurularak çalışılsın. Emri vaki olmasın. Bakın zor bir süreç yaşıyoruz. Esnaf kanunlara en çok uyandır. Mesela değişim dönüşüm yaşıyacağız. Bir araç en az 200-300 bin lira, bir araba 400 bin lira; girmesinin mümkünatı yok Bu değişim dönüşüm projesini bir yıl ertelenmesini istiyoruz. 'diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19