Milletvekili listeleri açıklandı

14 Mayıs tarihinde yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için partilerin Hatay adayları belli oldu.

SİYASET 9.04.2023 17:45:00 0
Milletvekili listeleri açıklandı

27. dönem milletvekillerinden CHP Mehmet Güzelmansur’u, AKP Abdulkadir Özel ve Hüseyin Yayman’ı, MHP Lütfi Kaşıkçı’yı yeniden listeye aldığı Hatay’da TİP Can Atalay, Yeşil Sol Parti eski il başkanlarından Kerem Nalbant, İYİ Parti partinin kurucularından Şefik Çirkin ve Gökhan Zan isimleriyle çıkış yapacak. AKP, son gün görevden aldığı eski milletvekili ve Hatay İl Başkanı adem Yeşildal’ı listenin ilk sırasında bildirdi. 

14 Mayıs tarihinde yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için partilerin Hatay adayları belli oldu. 27. dönem milletvekillerinden CHP Mehmet Güzelmansur’u, AKP Abdulkadir Özel ve Hüseyin Yayman’ı, MHP Lütfi Kaşıkçı’yı yeniden listeye aldığı Hatay’da TİP Can Atalay, Yeşil Sol Parti eski il başkanlarından Kerem Nalbant, İYİ Parti partinin kurucularından Şefik Çirkin ve Gökhan Zan isimleriyle çıkış yapacak. AKP, son gün görevden aldığı eski milletvekili ve Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal’ı listenin ilk sırasında bildirdi.

CHP’nin Hatay aday listesinin ilk sırasında Milletvekili Mehmet Güzelmansur yer aldı. Eski Adalet Bakanı, AKP’nin eski Hatay milletvekili Deva Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin’in de adının geçtiği, tepkiler üzerine Ankara’ya kaydırıldığı belirtilen CHP’nin Hatay listesinde ittifak ortağı Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan 4. sırada yer aldı.

27. dönemde HDP ittifakıyla girdiği seçimde Barış Atay Mengüllüoğlu ile çıkış yakalayan TİP. 28. dönem aday listesinin ilk sırasını Gezi davası tutuklusu Ş. Can Atalay’a verdi. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Atalay’ın adaylığını şöyle duyurdu: “Mücadele azmini ve kararlılığını Gezi’den, Soma’dan, Aladağ’dan, Hendek’den ve daha birçok direnişten tanıdığımız, her zaman haklının sesi ve savunucusu olmuş sevgili dostum Can Atalay milletvekilli adaylığı teklifimizi kabul ederek bizi çok mutlu etti. Bu karanlığı hep birlikte sonlandırıp Can ve Saray tarafından tutsak edilen tüm yoldaşlarımızla özgürlükte buluşup kucaklaşacağız. Ve hep birlikte hesap soracağız! Hoş geldin Can.”

Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyon (SMF) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) seçimlere 81 ilde Yeşil Sol Parti çatısından ortak listelerle katılmaya karar verilen ittifakın Hatay listesinin birinci sırasında HDP’nin eski il başkanı Kerem Nalbant yer aldı.

İttifak içerisinde yer alan Türkiye İşçi Partisi (TİP) ise seçimlere Hatay dahil 49 il ve 52 seçim çevresinde kendi listeleriyle girecek, diğer tüm il ve seçim bölgelerinde Yeşil Sol Parti’yi destekleyecek.

AKP’nin Hatay listesinin ilk sıra adayı 3. dönem kuralını son dönemle atlatan 24, 25, 26. dönem milletvekili ve önceki gün akşamına kadar il başkanı olan Adem Yeşildal oldu. 27. dönem milletvekilleri Abdülkadir Özel ile Hüseyin Yayman yeni dönem aday listesinde yer alırken listenin dördüncü sırasında Hatay’ın eski İl Milli Eğitim Müdürlerinden, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne atanan Kemal Karahan yer aldı.

MHP’nin Hatay listesinin ilk sırasında Milletvekili Lütfi Kaşıkçı yerini korudu. Yeniden Refah Partisi’nde ilk sır adayı ise Yusuf Metin oldu
 


Anahtar Kelimeler: Milletvekili listeleri açıklandı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19