Milletvekilinden karantina altındaki mahallede inceleme

Koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimler sürerken, hastalığa neden olan virüsün yayılması da sürüyor.

GÜNCEL 12.11.2020 14:21:09 0
Milletvekilinden karantina altındaki mahallede inceleme

Akın Bodur/İskenderun

Kırıkhan´da karantina altına alınan 7 mahalleyi gezip bilgi alan Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, salgın sürecinin yardımlaşma bilinci ve gerekli tedbirlerin alınarak atlatacağını belirtti. Koronavirüs. nedeniyle Kırıkhan´da 7, Antakya´da ise 10 mahallede karantina uygulaması başlatılmıştı.
Covit-19 test sonucunun pozitif çıkması üzerine geçen hafta evinde karantinaya alınıp, tedavi görmeye başlayan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz´ın, şikayetinin üzerine tedavisine hastanede devam edildiği belirtildi. Yılmaz, İskenderun Devlet Hastanesindeki pandemi servisine kaldırıldı. İş insanı ve İTSO YK üyesi Müfit Tennioğlu´nun koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine İskenderun Devlet Hastanesinde tedaviye alındığı öğrenildi.
Hatay Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi İsmet Tokdemir, Kırıkhan´da karantina uygulanan 7 mahallede incelemede bulundu. Kırıkhan´da koronavirüsün yayılması üzerine karantina uygulanan İçada, İçada İskan, Karadurmuşlu, Baldıran, Baldıran İskan, Kodallı, Bektaşlı ve Ceylanlı mahallelerine gidip incelemede bulunan ve muhtarlar ile görüşen milletvekili Tokdemir, mahalle girişlerinde yöre sakinlerinin ihtiyacını sordu ve moral desteği verdi. Tosdemir, partisi CHP´nin Kırıkhan İlçe Başkanı Mustafa Sıraç ve yardımcısı Murat Ergin, kadın kolları başkanı Belgin Balkız ve gençlik kolları başkanı Ömer Ulaş Hırfanoğlu ile birlikte yaptığı mahalle ziyaretlerinde, 'Salgın sürecini yardımlaşma bilinci ve gereken tüm tedbirleri alarak, kurallara riayet ederek atlatacağız. Bu zorlu dönemde hemşehrilerimizin yanındayız' değerlendirmesini yaptı. Hatay Milletvekili ve AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hüseyin Şanverdi de, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu ve Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ile birlikte Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat´ı ziyaret etti. Hatay´da yürütülen sağlık hizmetleri, devam eden ve yeni başlayacak sağlık yatırımları, koronavirüs´ün ildeki son durumu, hastanelerin yoğun bakım hizmetleri, personel ve teçhizat durumu gibi birçok konuda değerlendirmede bulundu.
Koronavirüs nedeniyle İskenderun´da da kaymakamlık bünyesinde oluşturulan denetim komisyonları çalışmalarını sürdürdü. Maske, mesafe ve temizlik konusunda denetimde bulunan ekipler, semt pazarları ve market gibi yerlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

´e-belediye kullanın´ çağrısı
Antakya Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların belediye hizmet binasındaki işlemlerini e-belediye uygulaması üzerinden yapma çağrısında bulundu. Alınan tedbirler kapsamında vatandaşların belediye ile olan işleriyle ilgili tüm hizmetlerin dijital ortamda gerçekleştirilmesi için her türlü teknolojik alt yapının bulunduğu belirtilen Antakya Belediyesinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Teknolojik altyapısı güçlü bir belediye olarak belediyemizin her türlü iletişim hatlarını uzaktan erişimle kullanabilir, belediyemizin hizmetlerinden kolayca faydalanabilirsiniz. Koronavirüs salgınının hızla yayıldığı ve vaka sayılarının arttığı bu süreçte evde kalarak Beyaz Masa´ya 444 44 31 numaralı hattımızdan ulaşabilirsiniz.
Ayrıca web sitemiz: www.antakya.bel.tr üzerinden e-belediye linkine tıklayarak ve sosyal medya hesaplarımız: facebook.com/Antakyabld, instagram.com/Antakyabel, twitter.com/AntakyaBld adreslerinden de hizmetlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00