Milletvekiline saldıranlardan 3´ü tutuklandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile sanal alanda yaşadığı tartışma sonrası tekmeli saldırıya uğrayan Hatay Milletvekili ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay Mengüllüoğlu, İstanbul´da Kadıköy Yoğ

GÜNCEL 3.09.2020 10:54:25 0
Milletvekiline saldıranlardan 3´ü tutuklandı

İskenderun/SES

Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile meslek örgütlerinin temsilcisinin de destek verdiği toplantıda konuşan milletvekili Mengüllüoğlu, saldırıyla ilgili verdiği ifadesinde olduğu gibi açıklamasında da İçişleri Bakanı Soylu´yu suçladı. Mengüllüoğlu, 'Bu ülkede herhangi bir devrimci için yapabilecekleri şey karanlık bir sokakta arkadan beş kişi saldırmaktır' değerlendirmesini yaptı. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, milletvekili Mengüllüoğlu, 'Süleyman Soylu bir bakan değildir. Soylu 18 yılda AKP rejiminin burada yerleştirdiği mafyatik sistemin yerleştirdiği bir aparattır. Bu ülkede soldan bakan demokratça düşünen ya da bu ülkenin sorunlarına karşı bir şey yapmak isteyen herkesi tasfiye etmek için gücü kullanmaya ve bunu bir zulme çevirmeye çalışan kullanışlı bir aparattır sadece. Bu yarattıkları sistemin gerçekten bir tecavüz toplumunda yaşadığımız gün gibi aşikardır. Son haftalarda özellikle dikkat çekmeye çalıştığımız şey budur. Üzerlerindeki formaya, arkalarındaki bakanlara güvenerek bu ülkenin kadınlarına neler yapabileceklerini gördüğümüz insanlara karşı kamuoyunu bilinçlendirmek, o sesi yükseltebilmek mücadeleye devam etmek adına sorduğumuz soruların sonucu budur. Ama bu bizi asla yıldırmaz. Biz İpek Er´lerin, Soylu ise Musa O.´ların tarafı. Bu bizim kendimizle gurur duymamız için çok geçerli bir sebep. Soylular gidecek biz bu karanlık günleri geride bırakacağız. Yaptığımız doğruların bu iktidarı ne kadar rahatsız ettiğinin farkındayız ama rahatsız etmeye de devam edeceğiz” dedi. 'Halk bizi Ankara´ya o koltuklarda oturalım diye değil, Süleyman Soylu´dan hesap soralım diye gönderdi” diyen TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş da şunları söyledi: 'Bize göre Barış hedef seçilmiştir. Ama Barış´ın hedef seçilmesi aslında bizim büyük irademizin kırılmasına dönük bir girişimdir ve dün itibariyle boşa çıkmıştır. 18 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. Burada iktidar sahiplerine sesleniyoruz. Biz sizi çok gördük. Biz bu tarz saldırılarla ilk defa karşılaşmıyoruz. Yargısız infazları gözaltında kayıpları yaşadık. Hiçbirisi bir adım geri gitmemize neden olmadı. Aksine kararlılığımızı büyütüyorlar. Biz onların bildiği siyasetçilerinden değiliz. Biz devrimciyiz.”

Gözaltına alınan saldırganların 3´ü tutuklandı
Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında milletvekiline saldıran 4 kişinin kimliği tespit edildi. Hatay Milletvekili Mengüllüoğlu´na saldıran 4 kişinin kimliklerinin de belli olup, 3 kişinin gözaltına alındığı, 1 kişinin ise arandığı açıklandı. Saldırı şüphelisi olan 4 kişiden 3´ünün uyuşturucu bağımlısı olduğu, 1 kişinin ise bodyguard olarak çalıştığı belirtiliyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı´na sevk edilen saldırganlar, savcılıkta ifade verdi ve ifadlerinde, Barış Atay ve arkadaşının önlerinde yürüdüğünü, yol istediklerini, yol vermemeleri üzerine tartıştıklarını, olayın bu şekilde meydana geldiğini söylediği belirtildi. Milletvekili Mengüllüolu´na saldırının failleri oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan Ö.C., Ç.Ç., Ç.B., çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
Öte yandan iki yıl önce yapılan genel seçimlerde Hatay Milletvekili seçilen Barış Atay Mengüllüoğlu´nu, Hatay´ın parlamentoda bulunan 10 milletvekilinden sadece 2´sinin telefonla arayacak ´geçmiş olsun´ dileğini ilettirken, 1 milletvekili ise sosyal iletişim sitesinden yaptığı değerlendirme ile Mengüllüoğlu´nu suçladı. 7 Hataylı parlamenterler ise halkı birlikte Meclis´te temsil ettiği milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu´na yönelik saldırı karşısında sessiz kaldı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00