Milletvekilinin ´hibe tepkisi´

Hatay Milletvekili Suzan Şahin, hükümetin bazı ülkelere hibe para yardımında bulunmasına tepki gösterdi.

SİYASET 16.12.2020 16:11:18 0
Milletvekilinin ´hibe tepkisi´

İskenderun/SES

 10 Aralık günü yayımlanan Resmi Gazetede 5 ayrı devlete sağlık alanında ayni ve nakdi çeşitli hibelerin yapıldığı ilan edildiğini anımsatan milletvekili Şahin, 'Buna göre Türkiye tarafından KKTC, Nijer, Kongo, Nijerya ve Tunus´a çeşitli hibeler yapıldı.
Tunus´a ise ´COVID-19 salgını sebebi ile destek olunması´ başlığı ile 5 milyon dolar hibe edildi. Dışişleri Bakanlığı da Kasım ayında da Afganistan´a 75 milyon dolarlık yardım yapacağını duyurmuştu. Ayrıca Türkiye, Somali´nin IMF´ye olan borcunun 3,5 milyon dolarını Kasım ayında ödeme kararı almıştı. İş yerleri kapalıyken getirilen affın son katılım süresinin 30 Haziran´a ertelenmesini, bütçeye 10 milyon TL yük getireceği için oy çokluğu ile reddeden AKP, bu karardan 1 saat sonra Tunus´a 5 milyon dolar yani 40 milyon TL hibe etti. Devletten kaymak ihale kapan, 4-5 maaş birden alan kesim hariç herkes kötü durumda. Asgari ücretli aç, yarı maaşla geçinmeye çalışıyor. İşçi, iş kazalarından mı yoksa Covid-19´dan mı ölsem diye seçim yapmak zorunda kalmış durumda. Sağlıkçılar her gün Covid-19 ile yüzleşip ölüyorlar. Hastanelerde yatak kalmamış, vatandaş koridorlarda kartonların üzerinde yatıyor' açıklamasını yaptı.
Katarlılara satılan Borsa İstanbul´dan gelen 200 milyon doların 5 milyonunu Tunus´a gönderildiğini ifade eren milletvekili Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: '40 yıl vergi veren esnaflarıa 40 gün bakamayan, çiftçilerin traktörüne, tarlasına, besicilerin ineğine haciz koyan Saray rejimi, şimdi de milletin vergileriyle Tunus´a bağışta bulunuyor. Ayranımız yok içmeye ama 7 uçakla gidiyoruz her yere. AKP iktidarında herkese para var ama kendi vatandaşları yok. Türkiye, kendi halkına ne zaman yardım edecek merak ediyoruz. Bu 5 milyon dolar ile neler yapılabilirdi? Şunlar yapılırdı: Çiftçilerin traktörüne, hayvanlarına gelen tüm hacizler kaldırılabilirdi. Yüzde 70´i bulan yem zammına rağmen 13 aydır artırılmayan çiğ süt fiyatı artırılırdı. En az 17.500 esnafa 1 asgari ücret destek verilebilirdi.20.000 işsiz ve zor durumda olan vatandaşa aylık 2.000 TL destek verilebilir, bir nebze olsa rahat etmeleri sağlanabilirdi. Mayıs ayından bu yana pandemi nedenli 1000 TL´lik işsizlik ödeneğine yapılan ve 7 aydır dönüş yapılmayan başvurulara dönüş yapılabilir, devlet vatandaşına verdiği sözü tutabilirdi. Artan pandemi şartlarında hastanelerin solunum cihazı, tıbbi malzeme ve ilaç eksikleri giderilebilir Covid-19 nedeniyle Hatay´da 41 günde 949 kişi ölmezdi.'

'Emekli açlık sınırının altında yaşıyor'
Emeklilerin açlık sınırının altında yaşadığını ve hayatının son günlerini sefalet içinde geçirdiğini anlatan milletvekili Şahin, 'Çalışanların yarısı asgari ücrete mahkum olmuş, asgari ücret market harcamasına bile yetmiyor. ´Ekonomi batar´ diye karantinaya yanaşmayan, etkin sokağa çıkma yasağı uygulamaktan kaçan AKP, pandemide artan ölümlerin önüne geçmek, çökerttikleri sağlık sistemini düzeltmek, evine ekmek götüremeyen milleti biraz olsun rahatlatmak dururken ´5 milyon dolar Bizim için para değil´ diyerek sağa sola para dağıtarak ‘zekat´ verdiklerini söylemektedir. Borcu olan, karnı aç olan zekat vermez. Beceriksiz dış politikalarıyla dünyada tek dostu Katar kalan AKP, şimdi sağa sola yetim hakkı gönderip, durumu düzeltme telaşındalar. Beş tane maskeyi dağıtamayan siyasal iktidarın tercihi kendi milleti değil Tunuslular olmuştur' değerlendirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22