Milletvekilleri and içti

24 Haziran seçimlerinde Hatay´dan milletvekili seçilenler, parlamentoya kayıtlarını yaptırdı ve önceki gün düzenlenen olağanüstü toplantıda and içti.

GÜNCEL 9.07.2018 10:14:47 0
Milletvekilleri and içti

Akın Bodur

 HDP´den Hatay Milletvekili seçilen tiyatro sanatçı Barış Atay Mengüllüoğlu, TBMM´ye kayıt sırasında zafer işareti yaparak gazetecilere poz verdi.
HDP´den Hatay Milletvekili seçilen Barış Atay Mengüllüoğlu, TBMM´ye kayıt yaptırdığı sırada oylama için parmak izi verirken gazetecilere zafer işareti yaparak poz verdi. Mengüllüoğlu, milletvekili olarak duygularının sorulması üzerine de şunları söyledi: “Bir günde Türkiye´deki haleti ruhiyem değişmedi. Sonuç itibariyle uzun zamandır Meclis´in dışında bir mücadele yürütüyorduk yoldaşlarımızla. Şimdi bu işin Meclis ayağında olacağız bir süre. Umarım hepimiz için güzel olur. Sizler için de özgür olabileceğiniz, özgür haber yapabileceğiniz bir basın olmasını diliyorum. Umarım güzel günlerde güzel şeyler konuşuruz.'
Kayıt sırasında TBMM rozeti almayan ve daha sonra alabileceğini belirten Hatay milletvekili Mengüllüoğlu, Meclis´te gündeme getireceği konularla ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı: 'Ana çalışma alanı kültür sanat alanındaki baskı ve sansür mekanizması ile bunların nasıl aşılacağına dair kamuoyu yaratma çabası olacak. Ama aynı zamanda Hatay milletvekili olarak şu ana kadar yürütülen Suriye politikasının yarattığı yıkımın Hatay üzerinde etkisi ile ilgili çokça çalışma yapmamız gerekecek. Özellikle bölgedeki CHP´li arkadaşlarla bu konuda dayanışmamız gerekiyor.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22