Milletvekillerinin genel kurul polemiği

Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin dün saat 14.00´de açılan birinci oturumu gündem dışı söz alan CHP Milletvekili Serkan Topal ile AKP Hatay Milletvekili Orhan Karasayar polemiğiyle başladı.

30.11.2017 10:30:45 0
Milletvekillerinin genel kurul polemiği

Sadet Berkyürek/SES

Genel kurulun iki katip üyelik koltuğunda ise MHP´li Hatay Milletvekili M. Necmettin Ahrazoğlu vardı. Karasayar, Milletvekili Topal´a hizmetleri yerinde göstermek üzere Cuma günü saat 08.00´da Antakya merkezde buluşmak üzere randevu verdi.

TBMM Genel Kurulu´nda ilk konuşmayı yapan ve sözlerine, “Konu yine Hatay, yine Hatay´ın sorunları. Her Hatay´ın sorunlarını buraya konuşmaya çıktığımda, genelde burada Ak Parti´li Sayın Karasayar olurdu -kombine olmuştu buraya- sataşırdı bana” diye başlayan Serkan Topal, Hatay´ın EXPO 2021 ile UNESCO tarafından gastronomi alanında seçildiği Yaratıcı Şehirler Ağı´na hükümetin destek verip vermeyeceğinin yanıtını yine doğrudan Orhan Karasayar´a seslenerek istedi. Topal, “EXPO 2021 Hatay´da. Yine, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın çalışmaları sonucunda, Hatay, UNESCO tarafından gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı´na seçildi. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyoruz. Sayın Karasayar´a da soruyorum: Hükûmet olarak burada destek verecek misiniz? Nasıl bir destek vereceksiniz?” diye sordu.

Topal: Hatay´da esnaf kan ağlıyor
Hatay´ın sorunlarını dile getirdiği konuşmasında Orhan Karasayar´a seslenmeyi sürdüren Topal, “Hatay´la ilgili yapacağınız her hizmette biz sizin yanınızda destek olacağız, omuz omuza vereceğiz. Ancak gerçek olan bir şey var, Hatay´da esnaf kan ağlıyor, çiftçi kan ağlıyor, büyük bir işsizlik var” şeklinde konuştu.

Randevu Cuma günü saat 08.00´a
Sataşma gerekçesiyle söz isteyerek genel kurulda yerinden konuşan Milletvekili Orhan Karasayar ise, Serkan Topal´a hükümetleri döneminde yapılan hizmetleri yerinde göstermek ve gezdirmek üzere Cuma günü saat 08.00´a randevu verdi. Karasayar, “Serkan Bey´in elinden tutacağım, cuma günü sabah sekizde Hatay´ın merkezinde beraber buluşacağız” dedi.

Hizmetleri göstermek üzere…
Yerinden yaptığı konuşmayla Serkan Topal´a yanıt veren Milletvekili Orhan Karasayar, “Biz Hatay olarak 10 milletvekili beraber, istişare içerisinde işlerimizi yürütmeye çalışırız. Ama ben hep şunu söyledim: Serkan Bey´in elinden tutacağım, cuma günü sabah sekizde Hatay´ın merkezinde beraber buluşacağız. Hatay´da yapılan hizmetleri bir ayda -gerekirse gruptan, Özgür Bey´de izin isterim- gezdirerek bitiremem kendisine. Şu anda 5 tane baraj Hatay´da bitmek üzere Sayın Başkanım. Hatay´a yapılan hizmetler noktasında başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bugüne kadar hangi bakanımıza gittiysek, Hükûmetimizin hangi yetkilisine gittiysek o hizmeti bize ikinci kez söyletmediler, biz Hatay´a hizmetlerin tamamını aldık. Arkadaşımız, Defne´den bahsetti. Defne ilçe olalı iki buçuk yıl oldu. Arsuz da yeni ilçe oldu. Şu anda Arsuz´la ilgili yapılacak kamu yatırımlarımızın tamamı hayata geçirilmek üzere, projeler yapıldı; belli sıkıntılar var, onları da aşıyoruz” diye konuştu.

‘Elinden tutmak´ sataşma gerekçesi
Karasayar´ın ‘elinden tutacağım´ ifadesini sataşma olarak gerekçelendirerek söz isteyen Topal, şunları söyledi: “Sayın Karasayar, benim elimden tutmaya gerek yok, ben zaten kapı kapı dolaşıyorum -bütün mahalle muhtarlarına sorabilirsiniz- bütün mahalleleri geziyorum, bütün Hatay halkının sorunlarını burada dile getiriyorum.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57