´Milleyha Sulak Alanı Komisyonu´

Samandağ Belediye Meclisi, Asi Nehri´nin İskenderun Körfezi´ne döküldüğü alanda yakın bölgede bulunan Milleyha Sulak Alanı için komisyon kurulmasını kararlaştırdı.

GÜNCEL 9.03.2022 16:18:40 0
´Milleyha Sulak Alanı Komisyonu´

Akın Bodur/İskenderun

Karar, oybirliği ile alındı.

Meclis kararıyla kuruldu
Samandağ Belediyesi Meclisi, üyelerden Sinem Kayıkçı, Taylan Nural ve Ali Erol tarafından verilen mecliste ´Milleyha Sulak Alanı Komisyonu´ kurulması önergesi oybirliği ile kabul edildi. Meclis, Milleyha Sulak Alanı Komisyonu üyelerinin Ali Berrak, Ali Erol, Sinem Kayıkçı, Kemal Esmer ve Akın Paşa´dan oluşmasını kararlaştırdı.
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, gazetemize yaptığı açıklamada, komisyonun, 420 dönüm civarında olan Milleyha Sulak Alanına ilişkin çalışma yapacağını ve komisyonun çalışmasını 3 ay çerisinde tamamlayarak, raporunu hazırlamasını isteyeceğini belirtti. Valilik kararıyla ´sulak alan´ ilan edilen Milleyha Sulak Alanı içerisinde özel mülkiyet alanlarının bulunduğunu anlatan belediye başkanı Eryılmaz, imar planında, alan çevresinde imara açık olan özel parsellerin de bulunduğunu anımsattı. Komisyonun bu parsellere düzenleme yapılması ya da kamulaştırılarak Milleyha Sulak Alanına dahil edilmesi yönünde çalışma yapacağını ifade eden Eryılmaz, '420 dönüm civarında olan Milleyha Sulak Alanı, kıyı kenar çizgisi içerisinde bulunmaktadır. Bu nedenle alan koruma altınada ve o bölgeye yapı oluşturulamaz. Milleyha Sulak Alanı bölgesinde belediyenin 2 güvenlik kulübesi konuşlandırılmıştır ve alan zabıta tarafından da sürekli kontrol ediyor. Milleyha Sulak Alanı Komisyonu, Milleyha alanının tesbiti, turizme kazandırılması, özel mülkiyete konu olan imar parseli alanın Milleyha alanı olarak ilan edilebilmesi için yapılması gerekenlere yönelik bir çalışma yapacak. Komisyonun çalışmasını 3 ay içerisinde tamamlayarak raporunu hazırlamasını isteyecem' değerlendirmesini yaptı.

Belediye 13.5 milyon lira borçlanacak
Mart ayı toplantısını yapan Samandağ Belediye Meclisi, Samandağ Belediye Başkanı Eryılmaz´ın başkanlığında toplandı. Samandağ Belediyesi Toplantı Salonu´ndaki oturumda gündemindeki 6 madde ile gündeme ilave edilen 3 maddeyi görüşen meclis, kent sınırlarındaki çeşitli cadde ve sokaklarda kullanılmak üzere 180.000 metrekare yeni parke döşemesi, 20.000 metrekare parke onarımının yapılması, 20.000 metrekare mal alımı, 5.000 metre (50´lik bordür), 2.000 metre (70´lik bordür) ve 10.000 ton asfalt ihalesi yapılmasını oybirliği ile kabul etti. Meclis, kentin cadde ve sokaklarındaki yol kaplama işinde (parke, bordür, asfalt vb) kullanılmak üzere 10.000.000 TL kredinin İller Bankasından alınması ve işlemleri yürütmek üzere belediye başkanına yetki verilmesi hususu görüşülerek oy çokluğu ile kabul etti. Belediye meclisi, Samandağ 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin 02.03.2021 tarih ve 2011/174 esas no, 2021/35 sayılı kararıyla sonuçlanan, Bel-Bir (Eski Askerlik Şubesi Yeri) dosyasına ilişkin alacaklılara ait belediyece ödenmesi gereken paranın, kamu veya özel bankalardan 3.500.000 TL kredi alınması ve işlemleri yürütmek üzere belediye başkanına yetki verilmesini oy birliği ile kabul etti.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19