Milleyha Sulak Alanı yok mu ediliyor?

Samandağ´da doğa katliamının yaşandığı ve süzülerek uçan göçmen kuşların en önemli göç yollarından biri olan Milleyha Sulak Alanının yok edildiği öne sürüldü.

GÜNCEL 25.07.2021 12:28:17 0
Milleyha Sulak Alanı yok mu ediliyor?

Kuş gözlemcileri Emin Yoğurtçuoğlu ve Cem Seymen, sosyal iletişim sitesinden, Milleyha Sulak Alanı ve yöresinden yaptığı fotoğraflı paylaşımlarla yaşanan doğa katliamını anlatmaya çalıştı. 

Kuş gözlemcisi Yoğurtçuoğlu, ´Dün başıma gelen korkunç bir olayı anlatayım´ ifadesi ve fotoğraflı paylaşımında şunlara yer verdi: 'Kuşların ana göç yolu üzerinde olan Hatay Samandağ´daki Milleyha Kuş Cenneti´nde tam 21 kilometre yürüyüş yaptım. Aslında neredeyse her gün bu yürüyüşü yapıyorum! Yürürken kuş cennetindeki gölün kenarına koca bir kanal açılmış olduğunu gördüm. Gölün suyu içine dolmaya başlamış, böylece göldeki son su da kanalın içine dolup kuruyacak. Tuz Gölü´nde yavru Flamingoların başına gelen buradaki kuşların ve doğanın başına bile bile getiriliyor. Ancak bu son değil, bir şey daha beni şoka uğrattı. İlkbaharda su tutan, çok önemli tuzcul bitkilerin bulunduğu, binlerce yıllık bir sulak çayır ekosisteminin üstünün birkaç kamyon ve dozerle toprak doldurulduğunu göz yaşları içinde izledim. Biraz daha ilerlediğimde, sahile vuran çöplerin arasında dinlenmeye çalışan, şaşkınlık içindeki Uzunbacak kuşunu görünce de onun adına insanlık için gene utandım. Kuşlar çocuklar gibidir. Saflardır. Tertemizlerdir… Konacak tek bir düzgün alanı olmadığından belki göç yolunda ölüp gidecek bu suya bağımlı kuşlar… Benim anlayamadığım, insan bu çağda su kaynağını, gölü niye yok etmek ister? Suyun önemini hala nasıl anlayamamış olduğumuz tepemden aşağı yıldırım gibi düşüyor. Asi Nehri´nin son yadigarı olan Milleyha Kuş Cenneti dediğimiz yer, Hatay´da Asi´ye ait kalan son kale doğa adına. Ayrıca muazzam bir eko turizm potensiyeline sahip, 282 farklı kuş türünün kaydedildiği, Türkiye´de daha önce görülmemiş birçok kuş türünü kaydedip ulusal ve uluslararası camiada büyük yankı uyandıran bir lokasyon. Manyas Kuş Cenneti´nden daha etkileyici olabilen, korunabilse.'

Kuş gözlemcisi Seymen de, fotoğraflı paylaşımında, 'Burası Hatay Samandağ Milleyha Kuş Cenneti. Cenneti yerleşime açacaklar. Ya da mesire yeri yapacaklar. Bu cennete beton dökülmez. Sizin hiç mi vatan sevginiz yok! Hiç mi toprak ahlakınız yok. Kıyı kanunu çiğneyecek kadar rant gözünüzü döndürmüş. Bu ahlaksızlıktır. Alçaklıktır' ifadesine yer verdi.


Anahtar Kelimeler: Milleyha Sulak Alanı ediliyor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19