Milli Ağaçlandırma Günü

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında İskenderun ve Antakya´da yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.

GÜNCEL 16.11.2021 18:48:56 0
Milli Ağaçlandırma Günü

İskenderun/SES

 Fidan dikimi etkinliği, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´nin koordinesinde '84 milyon için 3´er fidan' projesiyle ´Geleceğe nefes ol´ adlı etkinlikte, 252 milyon fidan dikiminin yapıldığı belirtildi.
İskenderun´da düzenlenen törende ilk fidan, kentte görev yapan kaymakam adayı Kerem Yüce tarafından toprak ile buluşturuldu. İskenderun Orman İşletme Müdürlüğü´nün ev sahipliğinde, kentin Akarca Mahallesi´nde düzenlenen törene İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İskenderun Orman İşletme Müdürü Rıdvan Aksu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, kurum müdürleri, öğrenci ve öğretmenlerde katıldı.
Antakya´daki tören ise Alahan Mahallesi mevkiinde gerçekleştirildi. Törenin açılışında konuşan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdür Yardımcısı İlkay Günay, “2020 yılında ilde çıkan yangınlar neticesinde zarar gören alanlar, eski haline gelmesi amacıyla hızlı bir şekilde ağaçlandırma yapılmakta olup bu alanlar anayasa tarafından güvence altına alınmıştır. 30 Temmuz 2020´de şu anda bulunduğumuz Alahan Mahallesi mevkiinde çıkan orman yangını neticesinde 38 hektar orman alanı zarar görmüştür. Bu alanlarda da ağaçlandırma çalışmaları başlamış olup hızlı bir şekilde devam etmektedir' dedi. Hatay Valisi Rahmi Doğan ise şunları söyledi: 'Milli Ağaçlandırma gününde ‘Geleceğe bir nefes´ mottosuyla gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakabilmek için bir aradayız. Orman varlıklarımız milli servettir, ormanlarımız can damarlarımızdır. Burada binlerce fidanı, Türkiye genelinde milyonlarca fidanı, toprakla buluşturacağız. Orman varlıklarımızı sürekli arttırmaya çalışıyoruz. Belki de son 10 yılda dünya genelinde orman varlığını en fazla arttıran ülke Türkiye´dir. Ancak son birkaç yıldır orman yangınlarıyla mücadele etmekteyiz. Orman teşkilatı bu sene, özellikle İskenderun ilçemizde konuşlandırdığımız 3 adet hava aracı ile çıkan yangınlara çok hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etti ve çıkan yangınlar büyümeden söndürüldü. Bugün geçen sene yanan bir alanı ağaçlandıracağız. Yapılan bu sembolik tören sayesinde yüzlerce ağaç dikeceğiz fakat yıl boyunca devam edecek olan ağaçlandırma çalışmalarımız ile binlerce, yüzbinlerce ağacı toprakla buluşturacağız.'
Antakya´daki törene, Antakya Belediye Başkanvekili Metin Dağlı, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörvekili Prof. Dr. Yusuf Önlen, Hatay Barosu Başkanvekili Oya Mıstıkoğlu, Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Antakya Kaymakamı Mustafa Harputlu, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, kurum temsilcileri ve öğrenciler de katıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19