Milli marşımızın 99.yaşını kutladık

İstiklal Marşı´nın, 12 Mart 1921´de T.B.M.M tarafından kabulünün 99. yıldönümünü İskenderun ve Arsuz´da da törenle kutlandı.

GÜNCEL 13.03.2020 10:59:41 0
Milli marşımızın 99.yaşını kutladık

İskenderun/SES

İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı´nda Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Salih Doğan, Baro Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı SG Kd. Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, murum Müdürleri, okul idarecilerimiz ve öğretmenler ile sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve velilerin de katıldığı anka töreninde
Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin Tarih Öğretmeni Doğan Alkaç yaptı. Alkaç, Kurtuluş Savaşı dönemini ele aldığı konuşmasında Mehmet Akif Ersoy´un düşünceleriyle, dünya görüşüyle, zorluk karşısında sergilediği asil duruşuyla milli mücadele direnişine ivme kazandırdığını kaydetti.
Hafta içinde gerçekleştirilen İstiklal Marşını ezbere güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de verildiği program akışında öğrenciler “İstiklal Marşı İçin” adlı şiiri okudu, İstiklal adlı tiyatro oyununu sahneledi.

/resimler/2020-3/13/1101038891344.jpg

Arsuz programı Rhosus salonunda
Arsuz´da da İstiklal Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma töreni Mimar Sinan Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen programla gerçekleştirildi. Arsuz Kaymakamlığı Rhosus Konferans Salonundaki anma programına, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, okul müdür ve öğrencileri katıldı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mimar Sinan Çok Programlı Anadolu Lisesi Düdürü Deniz Enez Mukan yaptı. Öğrencilerin hazırladığı gösterilerin ardından, ‘İstiklal Marşını En Güzel Okuma Yarışması´nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57