Milli sporcudan 'farkındalık dalışı'

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği hayata geçirilen "Hatay için iklim eylemi" projesinin çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

SPOR 8.12.2022 13:00:00 0
Milli sporcudan

İskenderun/SES
Japon hükümetinin hibe desteği verdiği projede Dünya Serbest Dalış Rekortmeni milli sporcu ve UNDP Türkiye’nin Sudaki Yaşam Savunucusu Şahika Ercümen, Samandağ sahilinde farkındalık dalışı gerçekleştirdi. Ercümen, insanların dünya su kaynaklarına verdiği zararları ve su altındaki canlıların yaşam alanlarında bulunan atık kirliliğini göstermek, iklim krizine dikkati çekmek, Asi Nehri’ndeki kirlilikle mücadele ve acil önlem çağrısında bulunmak için yaklaşık 20 metre derinliğe dalış yaptı. Denizlerdeki plastik atıklara dikkat çekmek, daha etkin bir atık yönetimi, sürdürülebilir çevre temizliği bilincinin oluşturulması ve yaygınlaştırılması için farkındalık yaratmak amacıyla yapılan çalışmada öğrenciler ve doğa gönüllüleri de yer aldı.


HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mahir Çiçek ve milli sporcu Ercümen, 50 ortaokul öğrencisi ve doğa severler ile birlikte Samandağ sahilinde çevre duyarlılığının arttırılması ve farkındalık yaratmak amacıyla sahili temizledi. Çalışmada denizden çıkartıla atıklar karada sergilenerek, geri dönüşüm, çevre ve deniz temizliğinin önemi ifade edilmeye çalışıldı. Sahillerde nesli tükenme tehlikesi olan deniz kaplumbağaları, Hatay’a özgü biyolojik çeşitlilik ve türler, sahil ve kumul alanlar ile doğal yaşamın korunması ile HBB’nin yaptığı deniz ve kıyı temizliği çalışmaları hakkında öğrencilere bilgi verildi. Çiçek, “Mavi bir gelecek ve yeşil yarınlar için deniz ve kıyıdan kirlilik ile mücadelede farkındalık yaratmamız gerekiyor. Büyük bir emek ve özveri ile sürdürdüğümüz sahil ve deniz temizliği çalışmalarımızın yanı sıra yürütülen ortak projeler kapsamında deniz kirliliğine karşı hep beraber mücadele etmek zorundayız" değerlendirmesini yaptı. HBB'den yapılan açıklamada, Hatay Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin her yıl deniz yüzeyi ve kıyılardan topladığı yaklaşık 900 ton atığın bertaraf edildiği, çalışmalara rağmen yoğun olarak Samandağ bölgesinde yüksek oranda plastik atık biriktiği gözlemlendiği belirtildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19