Mimarlara yeni yönetim

Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği, hafta sonu yaptığı genel kurulla yeni yönetimini belirledi.

GÜNCEL 17.12.2019 10:53:25 0
Mimarlara yeni yönetim

Akın Bodur/İskenderun

 İki gün süren Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliğinin genel kurulunda ilk gün değerlendirmeler, ikinci gün de seçimler yapıldı.

Seçime tek listeyle gidildi
Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliğine 214 kayıtlı üye bulunurken, seçimde oy kullanan kişi sayısı 57 oldu ve bir oy geçersiz sayıldı. Tek ekip halinde gidilen ancak Ercüment Kimyon´un dışarıdan aday olduğu seçimde çarşaf listeyle yapılan seçimde mimarlar odası temsilciliğinin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Koray Tanın, Nesrin Güler Okur, Cemil Karaoğlan, Neslihan Koç Okurlar ve İnci Culha.

'Oda zor anlar yaşıyor'
Divan başkanlığını Müfit Tennioğlu´nun, divan katipliklerini ise Ali Furkan Yaldırım ve Abdulkadir Kızıl´ın yaptığı ve Mimarlar Odası Genel Merkez Onur Kurulu Başkanı Ali Yavuz, Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Mustafa Özçelik´in de katıldığı genel kurulda konuşan odanın temsilcilik başkanı Tanın, mimarlar odasının zor anlar yaşadığını ifade etti. Tanın, 'Amacımız yalnızca her konuda salt bir muhalefetten öte konuşarak, dinleyerek, anlayarak, anlatarak, analiz ederek, akılcı, toplumcu ve olması gereken yerde dik duruşumuzdan taviz vermeden mesleğimizin ve meslektaşlarımızın durumu, yaşadığımız şehrin hassasiyetlerine kulak vererek tüm konulara ya şerh konuşmuş ya da tasdik edilmiştir. Mimarlar Odası Genel merkezi ve bağlı odalara karşı hükümetin siyasi otoritesinin, sivil toplum örgütleri üzerine uyguladığı politikaları çevçevesinde odalarımızda büyük kan kaybı yaşanmış olup, tüm mesleki örgütleri dar boğaza düşürerek yaşam hakkı elinden alınmaya çalışılmaktadır. Bu konuşlar altında odamızın manevra kabiliyetleri kısıtlanmış ve yapılması düşünülen bir çok etkinliklerimizde bu sebeple gerçekleştirilememiştir. Burada iç acıdan ve bilenden öte durumdan istifade eden meslektaşlarımızın bulunması olmuştur' dedi.

Kimyon, yöneticilere itirazı sordu
Yönetim kuruluna bağımsız olarak aday olan Kimyon ise Hatay Büyükşehir Belediyesinin 1/5000´lik imar planına odanın Hatay şubesi ve İskenderun temsilciliği tarafından farklı noktalar için ayrı ayrı itirazlarda bulunduğunu anımsatarak, 'Bu itirazlar Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından reddedildi. Odanın şube ve temsilcilik yöneticilerine soruyorum; İtirazlarınız reddedilmesine karşın niye konuyu yargıya taşımladınız? Madem yargıya taşımayacaktınız niye itiraz ettiniz?'
Mimarlar Odası Genel Merkez Onur Kurulu Başkanı Yavuz, odanın genel merkezinin aldığı karar, uygulama ve etkinlikleri hakkında bilgilendirme bulunurken, divan başkanı Tennioğlu da kenteki üniversitede mimarlık fakültesinin kurulduğu ve fakültenin öğrenci alımı yaparak eğitime başladığını anımsattı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04