Mimarlık öğrencilerine Arsuz´da güz kampı

Mimarlar Odası tarafından mimarlık öğrencilerine yönelik, 23-30 Eylül tarihleri arasında Arsuz/Rhosus “Deniz, Mekân, Doğa, Tarih´ adlı Güz Kampı düzenledi.

26.09.2017 10:33:16 0
Mimarlık öğrencilerine Arsuz´da güz kampı

Kampa, Arsuz Belediyesi ev sahipliği yapıyor. Kampa katılan mimarlık öğrencileri Arsuz´a geldi.
Mimarlık öğrencilerinin yerinde deneyimleme yöntemiyle mimarlığı paylaşmaları kapsamında, yerel yönetimlerle işbirliği içinde, mekânların, alanların düzenlenmesi için TMMOB Mimarlar Odası´na bağlı 11 şube tarafından, üniversite öğrencileri, akademisyen ve şube yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yapılacak olan kampta, öğrenciler, Arsuz kıyı şeridindeki TCDD arazisine yönelik fikir ve proje de geliştirecek.
Mimarlık öğrencilerinin güz kampında genç beyinlerin fikirlerinden yararlanacaklarını belirten Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Ali Yavuz, “Mimarlığın katılımcı, yaratıcı ve ortak akılla yeniden şekillenmesinin atölyeleri olan öğrenci kampları yaşanabilir kentler ve nitelikli mimari mekanların, toplumla birlikte şekillenmesi açısından büyük önem taşıyor. Mimarlar Odasının 11 şubesinin desteğiyle gerçekleşecek Arsuz Güz Kampı´nda öğrenciler kıyı düzenlemesi ve rekreasyon alanlarımız için çalışmalar yapacak. Yaşama dokunan, görerek, hissederek ve paylaşarak toplumla birlikte yepyeni yaşam alanları inşa edecek. Mimarlık öğrencilerinin çok iyi projeler üreteceklerine inanıyorum” dedi. Belediyeden yapılan açıklamada, 'Mimarlar Odası´na bağlı Adana Şubesi, Ankara Şubesi, Eskişehir Şubesi, Gaziantep Şubesi, Hatay Şubesi, İzmir Şubesi, Kayseri Şubesi, Mersin Şubesi, Samsun Şubesi ve Van Şubesi tarafından seçilen mimarlık öğrencileri, antik dönemin bir liman kenti olarak tarihte Rhosus, Rhosospolis ve Port panel olarak adlandırılan ve o çağlardan günümüze deniz, doğa, mekân ve tarihle gelişen Arsuz´un yerleşiminin tarihi ve mekânsal potansiyelinin açığa çıkarılması ve projeler üretmenin yanısıra ilçenin kültürünü öğrenmeye ve yaşamaya yönelik teknik geziler ve sosyo-kültürel etkinlikler (forum, söyleşi, atölye çalışmaları, konserler vb.) gerçekleştirecek' ifadesine yer verildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23