Minibüsler şehir merkezine giremeyecek

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen ve çalışmalarına yarından itibaren başlanacak battı çıktı projesi dolayısıyla bugün geceyarısından itibaren Pac Meydanı-Tayfur Sökmen Bulvarı arasında Pınarbaşı Caddesi, Fener C

30.06.2017 10:54:26 0
Minibüsler şehir merkezine giremeyecek

Kent merkezine toplu ulaşım araçları da proje süresince giriş yapamayacak. Adana ve Antakya istikametinden gelen araçlar için yeni güzergahlar belirlendi. Belirlenen 13 yeni güzergah için 2 toplanma merkezi belirlendi: Primall önündeki boş alan ile Tren İstasyonu yakınındaki Kamu Ulaşım Garajı.

Proje ile ilgili bilgilendirme toplantısında 240 günde tamamlanması öngörülen, özel görüşme ile 180 güne çekilmesi hedeflenen proje süresinde kent sakinlerinin dolmuş duraklarından kent merkezine ulaşmada yürümesi öğütlendi.


Sadet Berkyürek/İskenderun
Pac Meydanı ile Tayfur Sökmen Bulvarı arasındaki battı-çıktı entegre kavşak projesi başladı. Toplu ulaşım araçları bugün geceyarısından itibaren şehir merkezine inemeyecek. Şehir merkezinden dolmuş duraklarına erişimin 400 ila 900 metre arasında olduğunu belirten yetkililer yeni güzergahları duyurdu.

Bugün geceyarısından itibaren trafiğe kapatılacak yollar ve yeni güzergahlarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Yolcu taşımacılığı yapan İskenderun´daki kooperatif yöneticilerinin ağırlıkla katıldığı bilgilendirme toplantısını Hatay Büyükşehir Belediyesi Kamu Ulaşım Dairesi Başkan vekili Nuri Baycan, 3.Bölge Zabıta Müdürü Ahmet Keskin, HBB Trafik Şube Müdürü Fatih Özdemir, İskenderun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro amiri Tahsin Karataş, İskenderun Belediyesi yetkilisi Halil Şimşek, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın.

Her kesimden fedakarlık istedi
Toplantının açılışında konuşan HBB 3. Bölge Zabıta Müdürü Ahmet Keskin, çalışmaları 24 saat esaslı çalışmayla takip edeceklerini, yaşanacak mağdureyetlere ivedilikle müdahale edecek düzenleme yaptıklarını söyledi. Yolcuların Denizciler istikametinden minibüs garajına, Antakya Arsuz tarafından gelenlerin ise Primall önündeki alanda son durak uygulaması yapılacağını kaydeden Keskin, ker kesimden fedakarlık istedi.

“Sorunlara müdahil olacağız”
En önemli sıkıntıyı duraktan itibaren yürüme mesafelerinin oluşturacağına işaret eden Keskin, “Şimdi burada tek sıkıntı ne olacak ? şimdi vatandaş diyecek ki biz yürüyeceğiz. Bunun fedakarlık kısmını herkes yapacak zaten. Kooperatifler de yapacak belediyemiz de yapacak, memurlar da yapacak, vatandaşımız da yapacak. İskenderun iki bölümden oluşuyor, bir üst taraf, bir alt taraf yol ortadan geçiyor.Bu çalışma bittiği zaman inşallah bizler, ve sizler vesile olacağız. Belki kırk elli yıl bu trafiğin akışını sağlamış olacağız.Ben bu bölgenin zabıta müdürü olarak, Kardeşiniz olarak beklentimiz; bu projeye hep birlikte sahip çıkacağız. Şunu unutmayın biz takip ediyoruz eksik, açılabilecek yerlerde kapanacak yerler de mutlaka müdahil olacağız bu konuda şüpheniz olmasın” diye konuştu.

HBB Kamu Ulaşım Daire Başkan vekili Nuri Baycan ise yaptığı kısa değerlendirmede amaçlarının projeyi belirlenen sürede bitirmek olduğunu vurguladı. Baycan, 'Aksaklık veya yanlış bir uygulama olursa değiştirmek ve düzeltmek mümkündür. Sizlerin önerileri doğrultusunda sıkıntıların giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Önemli olan vatandaşımızın ve kent halkının trafik sorununu kalıcı olarak çözmektir. Sıkıntıları birlikte göğüsleyip düzlüğe çıkacağız' dedi.

Erol Akın´dan şöförlere: Güzergahlara uyun

Projenin başlamasından itibaren ulaşımla ilgili düzenlemeyi ilgili birimlerle birlikte çalıştıklarını, yaklaşık iki ayı geçen çalışma sürecinde ortaya çıkan sonucun hem toplu ulaşım araçları hem cadde üstündeki esnaf açısından mağduriyet getireceğine inandığını söyleyen İskenderun Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sıtkı Akın, hem HBB Ulaşım Dairesi hem Trafik Denetleme yetkililerinin isteklerini dikkat aldıklarını kaydetti.
Projenin yapımını destekleyenlerden biri olduğunu ifade eden Erol Akın, taşıma kooperatif yöneticilerinden yeni güzergahlara ve kurallara uymalarını istedi. Akın şöyle konuştu: “Sevaplarıyla günahlarıyla sonuna kadarda bu projenin arkasındayım. Çünkü Primall´ın oradaki projeye için çok ricacı olduk, bir türlü gerçekleştiremedik. O zaman belki İskenderun Belediyesi´nin bütçesi de müsait değildi. Bu yönetime nasip oldu. Allah razı olsun emeği geçenlerden. Arkadaşlar, elimizi taşın altına hep birlikte sokacağız. Ümit ediyoruz ki bu, altı ay içerisinde bitecek 8 aylık bir proje fakat bizim aldığımız duyumlar bize verilen sözler şu şekilde. Şehir içerisine giriş sağlanıldığı itibari ile bir an evvel alternatifler düşünülerek bu var olan çizelgede gösterilen güzergahlar her an değiştirilebilir. Sizden tek ricam bu altı ayı en az zararla atlatabilmemiz için sizden belirtilen kurallara uymanızı rica ediyorum.”

 

Karataş´tan kooperatiflere: Yanımızda olun

İskenderun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amiri Tahsin Karataş da, proje bittiğinde tüm kesimlerin rahat nefes alacaklarını söyledi. Sürecin sıkıntılı olacağını kabul ettiklerini, eksiklikler olacağını bildiklerini de sözlerine ekleyen Karataş, 24 saat görev başında olacaklarını, kendilerine ulaşılabileceğini ifade etti.
Ulaşım kooperatif yöneticilerine yönelik, “Sizler bize ne kadar yardımcı olursanız, bizde sizlere onun on katı daha yardımcı olacağız. Bunları bilmenizi istiyoruz” diyen Karataş, proje ile İskenderun trafiğinin çözüme kavuşmasını beklediklerini söyledi.
Karataş, şöyle konuştu: “Emniyet olarak her zaman bizler sizlerin yanındayız sizi de yanımızda görmek istiyoruz.İnşallah bu proje kısa sürede biter İskenderun rahat bir trafiğe kavuşur. Biz trafik yönünden bakıyoruz olaya. Arkadaşlar bu süreçte hepinizin yardımını bekliyoruz. Vatandaşlara bize elimizden gelen yardımı sunacağız.her zaman kritik noktalarda yanınızda olacağız diyeceklerim bunlardan ibaret katılımınız için teşekkür ederim saygılarımı sunuyorum.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04