Miniklerden ‘kadın´ sergisi

Kreş çağındaki öğrencilerin, dönem içinde atık malzemelerle hazırladıkları ‘kadın´ temalı çalışmalarını alışveriş merkezinde sergiledi.

GÜNCEL 9.03.2022 16:17:04 0
Miniklerden ‘kadın´ sergisi

İskenderun/SES

Arsuz ve İskenderun´da eğitim veren Pamuk Kreş Eğitim Kurumlarında eğitim gören farklı yaş gruplarının denizden toplanan çakıl taşlarından atık kağıtlara, karton kutu, gazete, kumaş parçaları, mandal, kulak çubuğu püskülleri, evde birikmiş/kullanılmış düğmeler gibi atıklara sanatsal dokunuşla geri dönüşümü sağlanırken kadına yönelik bir bakış açısı da sunuluyor.
Serginin açılış kurdelesini Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Trabzon Üniversitesi Psikolog Doç. Dr. Mehmet Palancı, Arsuz Belediye Başkanının eşi ve Kadın Eli Semt Pazarı ve Kooperatifinin Başkanı Behice Güven ile birlikte kesen eğitim kurumlarının sahibi Selma Türkoğlu, “8 Mart dünya kadınlar günü eşitlik, özgürlük, bağımsızlık, politik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi, saygın yaşam koşullarının sağlanması, çalışma yaşamında sağlıklı koşulların sağlanması yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olarak anıyoruz” diye konuştu.
Milletvekili Şahin de kadın mücadelesinin yüzyıllardır sürdüğünü belirterek, “İstiyoruz ki, yüzyıllar daha sürmesin. Özgür, eşit birey olma yolundaki mücadelemiz kısa bir zamanda hallolsun. Biz kadınlar bu uğurda her birimiz kendi yeteneklerimiz doğrultusunda bir şeyler yapıyoruz” dedi. Atatürk´ü dünyaya getiren Zübeyde hanım olmak üzere tüm mücadele veren kadınları minnetle andıklarını da sözlerine ekleyen Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyada her şey kadın ve erkek eşit ve özgür birey olduğu zaman yaşamımız kolaylaşacaktır.”
Behice Güven ise kentte kadınlara yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi, üretim aşamasına gelinen kooperatifle kadınların desteklenmesinin amaçlandığını ifade etti. Açılışa, öğretmen ve velilerin yanı sıra Arsuz Gönüllüleri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Jale Doğan, İskenderun Lionss Kulübünden Efsun Seküçoğlu da katıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19