´Minnet ve saygının açık göstergesi´

19 Eylül Gaziler Günü´nün 96. yılı dün kutlandı.

20.09.2017 10:49:53 0
´Minnet ve saygının açık göstergesi´

 

Gaziler Günü nedeniyle dün İskenderun Anıtına çelenk sunuldu. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Çağın Taşkın, İskenderun Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, siyasi parti ve demokratik kitle kuruluşlmarı ile kurum yöneticilerinin de katıldığı törende, kaymakamlık, garnizon komutanlığı, belediye başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Atatürk Anıtına çelenk sundu.
Gazi Şükrü Altay´ın günün anlamını ifade ettiği konuşma sonrası, İskenderun Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Hasan Hüseyin Korkmaz, şiir okundu. Gaziler Günü kutlaması, İskenderun Askeri Gazinosu´nda düzenlenen kahvaltıyla devam etti. Kahvaltıya katılan kent protokolu, gaziler ve şehit aileleriyle sohbet etti. Kaymakam Soytürk, şehit aileleri ve gazilerin masalarını tek tek ziyaret edip, sohbet etti.
Antakya´da yapılan kutlamalar Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törene Hatay Valisi Erdal Ata, 2.Hudut Alayı Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Nursal Çakıroğlu ve Meral Batı Demirbaş, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, gaziler ve vatandaşlar da katıldı. Atatürk Anıtı´na Hatay Valiliği, Hudut Alay Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile devam etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi Başkanı ve Kıbrıs Gazisi Mehmet Ramiz Bakır günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Törende Antakya Anadolu Lisesi öğrencisi Rahime Nur Kıyak, ´Gazilerimize´, Defne Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi öğrencisi Halit Yılmaz da ´Şehitler ve Gaziler´ adlı şiirleri okudu.
Eğitim Müdürü Hilmi Kapo, Samandağ Gaziler Derneği Başkanı Akıl Paşa da katıldı. Törende konuşan kıdemli başçavuş Alpaslan Keleş, 'Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir, diyerek milli mücadeleyi başlatan devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´e, Sakarya Meydan Muharebesinden sonra 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından mareşallik rütbesiyle birlikte verilen ´gazilik´ unvanı kendisinden sonra devam eden Cumhuriyetin mirasçılarına da anlamlı bir günü hatırlatmaktadır. Büyük öndere gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihinin ülkemizde gaziler günü olarak kutlanması, devlet ve milletimizin gazisine duyduğu minnet ve şükran duygularının yanında Atasına bağlılığının da önemli bir ifadesidir' dedi. Samandağ Gaziler Derneği Başkanı Paşa ise, 'Gaziler Gününde ilk akla gelen şey ulusça yaşanmış, istiklal uğruna ağır bedeller ödenmiş olan tarih, hakikatler gelir. Meseleye bu açıdan bakıldığında şehitlik ve gazilik kavramının, vatan ve bayrak bilincinin, hürriyet ve istiklal anlayışının, Çanakkale ruhunun bir güne sığdırılamayacağı, bilhassa tarihi hakikatlerin her zaman hissedilmesi ve geleceğe bu bilinçle bırakılması gerektiği daha net görülüyor. 19 Eylül Gaziler Günü´nün ´Yurtta sulh, cihanda sulh´ anlayışı ile kutlu olmasını diliyoruz” diye konuştu.
19 Eylül Gaziler Günü, Arsuz, Belen, Dörtyol, Kırıkhan, Hassa ve Reyhanlı´da da törenlerle kutlandı. Dörtyol Atatürk Anıtı´nndaki törene, kaymakam Murat Bulacak, garnizon komutanı binbaşı Savaş Balcı, belediye başkanı Yaşar Toksoy, Cumhuriyet savcısı Bayram Oğuz Arslan da katıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00