Mısır hasadı başladı

Çiftçilere tatlı patates, aronya ve alıç fidesi dağıtımı yapan HBB’nin tohumlarını dağıttığı 9 bin dekarlık mısırın hasadı başladı

EKONOMI 30.07.2023 12:01:00 0
Mısır hasadı başladı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, il genelinde tarım sektörünün daha elverişli bir hal alması amacıyla kırsal kalkınma projeleri kapsamında çiftçiye fide ve tohum desteğini sürdürüyor.

HBB Başkanı Savaş, Çiftçiye Destek Toprağa Nefes projesi kapsamında İskenderun ve Arsuz ilçelerinde üreticilerle bir araya geldi. Başkan Savaş, ziyaretlerinde çiftçilere tatlı patates, aronya ve alıç fidesi dağıttı.

HBB’NİN TOHUMUNU DAĞITTIĞI MISIRIN HASADI BAŞLADI

Arsuz Helvalı ve Pirinçlik Mahalle sakinleri ile bir araya gelen Savaş, HBB Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında HBB tarafından tohumlar ulaştırılan 1500 çiftçinin ektiği silajlık mısır tohumlarının hasadına katıldı.

Türkiye Rotary Kulübü tarafından verilen destekle alınan hasat makinesi ile tohum hasadına başlayan çiftçileri ziyaret eden Savaş, küçük çiftçilere faydalı olmaya gayret ettiklerini ifade ederek 5 yıldır yapılan kırsal kalkınma projeleri sayesinde çiftçinin önemli derecede kalkındığını belirtti. 
Savaş, depremden en çok etkilenen ilin Hatay olduğunu vurgulayarak, “Hep birlikte ayağa kalkacağız, üretmekten asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

SAVAŞ: BEREKETE KATKIMIZ DEVAM EDECEK

Arsuz Helvalı Mahallesi’ndeki çiftçilere dağıtılan mısır tohumlarının hasadına başladığını belirten Savaş, “Kırsal kalkınma projemiz kapsamında çiftçimizin kalkınmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Farklı kurumlardan destek almaya gayret ediyoruz. Son zamanlarda makine parkuru, tohum ve fide desteğimiz devam ediyor ayrıca Rotary Kulüplerimiz de destek verdi. Bizim çalışmalarımıza katkı veren Rotary Kulübüne ve destek veren kurumlara teşekkür ediyorum. Berekete katkımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

DESTEKLE TATLI PATETESİN ÜRETİM MERKEZİ OLDU

Arsuz ilçesinde başlatılan silajlık mısır hasadına katılan Türkiye Rotary Kulübü yetkilileri, HBB tarafından çiftçiye verilen desteğe katkı sağlamak için Hatay’da olduklarını belirterek çiftçiye sahip çıkılmasının çok mutlu ettiğini ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirtti.
Arsuz Helvalı Mahallesi’nde çiftçiye yapılan destekler sayesinde bölgenin önemli derecede rahatladığını söyleyen Helvalı Mahalle Muhtarı Ali Yılmaz, HBB’nin çiftçiye destek mısır tohumu ve silaj makinası ile ücretsiz hasat desteği verdiği kaydetti.

Arsuz Pirinçlik Mahallesine yapılan tatlı patates fide desteği sayesinde bölgenin üretim merkezi olduğunu ifade eden Pirinçlik Mahalle Muhtarı Kasım Uğur da yurt içi ve yurt dışına satışların başladığını kaydetti.


Anahtar Kelimeler: Mısır hasadı başladı

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25