Mıstıkoğlu, ´Trenli Gelinler´i tanıtacak

Antakya´da yaşayan Yasemin Mıstıkoğlu, kadınlarla yaptığı röportajlarını topladığı 'Trenli Gelinler' adlı kitabını bugün Arsuz´da düzenlenecek 13 Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinde tanıtacak.

GÜNCEL 29.08.2019 11:10:02 0
Mıstıkoğlu, ´Trenli Gelinler´i tanıtacak

Nesrin Geyik/İskenderun

 Saat 18.00´da başlayacak kitap tanıtımında Talin Azar, Dr. Ali Özyurt, Dr. Özdemir Aktan da yer alacak. Saat 21.30´da ise Ali İhsan Ökten´in moderatörlüğünü yapacağı 'TTB edebiyat matinesi´nin' konuğu yazar Ayla Kutlu olacak. Kutlu, 'Bendeki Hatay' üzerine söyleşi yapacak.
2004´te yerleştiğim Antakya´da yaşantı kültürünün bir çok yönüyle kendisine ilginç geldiğini ifade eden Yasemin Mıstıkoğlu, 'Bu farklılığı oluşturan etkenlerden birinin şehir ve ülke dışından tıpkı benim gibi evlilik sebebiyle gelen kadınlar olduğunu fark ettim. Ve anladım ki ´göç´ sadece aile ile yapılmıyordu. Kendi geleneklerini, şehrini, ülkesini, kültürünü, ailesini, çocukluğunu, gençliğini bırakarak evlilik sebebiyle gelen kadınlar da göç ederek gelmişlerdi bu şehre. Bu kadınlar belki de adını bile ilk kez duydukları bir şehre gelmeyi neden tercih etmişler ve de farklı bir kültürde yaşamayı nasıl yapabilmişlerdi? Üstelik bu durum sadece benim dikkatimi çekmemiş olacak ki, dışarıdan evlenerek gelen bu kadın topluluğun bir de isim vermişti Antakya halkı; ´Trenliler´. Bu kadınların bazıları ile yaptığım röportajları ´Trenli Gelinler´ adlı bir çalışmada toparladım' değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19