Mitolojinin izini Arsuz´dan sürdüler

Öğrencilerle atölye çalışması yapan sanatçılar söyleşide miteloji ve edebiyat ilişkisini tartıştı.

GÜNCEL 21.04.2018 09:58:02 0
Mitolojinin izini Arsuz´dan sürdüler

Arsuz Belediyesi Bahar Şenlikleri kapsamında öğrenci atölyesinin ardından gerçekleştirilen söyleşide eğitmenler Mahir Ergun, Faris Kuseyri, mitolojinin edebiyattaki yerini günümüze kadar izini sürdükleri söylence, bilgi ve sözlü tarihin yanı sıra arkeolojik bulgularla birlikte ele aldı.

Çocuklar ilk imzalı kitaplarını aldı

Arsuz Belediyesi´nin bahar şenlikleri kapsamında gerçekleştirdiği öykü ve şiir atölye çalışmasına katılan öğrenciler ilk edebi metinlerini oluştururken, çalışmayı birlikte yürüttükleri şair ve yazarların imzaladığı ilk kitapların da sahibi oldu.
/resimler/2018-4/20/2121279235024.jpgArsuz Belediyesi Nikah Salonu´nda gerçekleştiren atölyede yazar ve şairler Recep Yıldırım, Mahir Ergun ile Faris Kuseyri oluşturlan çalışma masalarında öğrencilere eşlik etti. Öğrencilerin hayal güçlerini kullanarak metin oluşturmalarını sağlamak, bir metni beraber anlamayı teşvik etmenin amaçlandığı çalışmasına Arsuz´daki okul yönetimlerinin ilgi alanlarına göre seçtiği 6 ila 9. sınıflardan yaklaşık 100 öğrenci katıldı. Yaklaşık 3 saatlik çalışmada öğrenciler, kendi metinlerini oluşturdu, arkadaşlarıyla paylaştı.

Necim Bozkurt´tan kitap desteği

Atölye çalışmanın ardından Arsuz Belediyesi adına Necim Bozkurt´un desteğiyle alınan atölye eğitmenlerinin şiir ve öykü kitapları, Arsuz Belediyesi´nin armağanı olarak dağıtıldı. Recep Yıldırım, Mahir Ergun ile Faris Kuseyri kitaplarını öğrenciler adına imzalarken, öğrenciler, bu etkinlikte yazarı tarafından isimlerine imzalanmış ilk kitaplarının da sahipleri oldu.

Kuseyri: Umutlandıran öyküler okuduk

Öğrencilerin şiir ve öykü atölyesinde bildiklerini yansıtmalarını sağlamayı önceleyen bir anlayışla çalışıldığını belirterek, atölye çalışmasıyla ilgili bilgi veren Faris Kuseyri, “Yazanlar çocuklar olsun, kendi hayal güçlerini kullansınlar istedik. Onlarda varolanı çıkarmaya çalıştık. Çocuklarla buluşmak çok güzel. Çünkü, hiç beklenmedik yerlerde gizli güzellikler var. Çocuklar da bunun en güzel örneği. Bizi doyuran, mutlu eden, umutlandıran öyküler okumuş olduk” değerlendirmesini yaptı.

/resimler/2018-4/20/2120532046747.jpg

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23