MKÜ, artistik dalda süper ligde

19. Üniversitelerarası Halk Müziği ve Halk Dansları Yarışması

GÜNCEL 18.05.2022 16:20:00 0
MKÜ, artistik dalda süper ligde

Antakya/SES

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve Mustafa Kemal Üniversitesi´nin (MKÜ) ev sahipliğinde Antakya´da yapılan 19. Üniversiteler Halk Müziği ve Halk Dansları Yarışmaları sona erdi. MKÜ, artistik dalda süper lige yükseldi.
MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsü Kapalı Spor Salonunda stilize ve artistik dallarda eleme yarışmaları, şehir merkezinde kortej ve medeniyet halayı ile birlikte seremoni töreni, gala yemeği ve dj performansı sergilendi. MKÜ Amfi Tiyatro Alanında stilize ve artistik dallarda final müsabakaları da yapıldı.
Amfi Tiyatro Alanında gerçekleşen stilize dal yarışmalarında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi birinci, Gaziantep Üniversitesi ikinci, Yıldız Teknik Üniversitesi üçüncü ve Gazi Üniversitesi dördüncü olurken, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesi dereceye giren takımlarla birlikte süper lige yükselen diğer takımlar oldu.
Artistik dal yarışmalarında ise Gaziantep Üniversitesi birinci, Dicle Üniversitesi ikinci, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi üçüncü ve Atatürk Üniversitesi dördüncü oldu. Dereceye giren ekiplere ek olarak MKÜ, Siirt Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi süper lige yükseldi.
Organizasyonun solo ses yarışmalarında MKÜ öğrencisi Sevilay Hanol ikinci olurken, birinciliği Gaziantep Üniversitesinden Cemile Elmas, üçüncülüğü ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden Ayhan Şanlı aldı.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19