MKÜ Dişhekimliği Fakültesinin ilk mezunları

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Dişhekimliği Fakültesi ilk mezunlarını verdi. Mezun olan 40 genç, dişhekimi olarak mezun oldu.

GÜNCEL 29.06.2018 11:06:11 0
MKÜ Dişhekimliği Fakültesinin ilk mezunları

Antakya/SES

 Fakülte birincisi Gülnur Çopuroğlu oldu. Mezun olan ve diplomalarını alan dişhekimleri, keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı. MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsü Atatürk Kültür Merkezinde yapılan mezuniyet törenine MKÜ Rektörü Hasan Kaya, Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr Nizami Duran ve Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin de katıldı.
Mezuniyet töreninde konuşan MKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duran, 40 dişhekimini mezun etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, hekimlerin aileleri, ülkeleri ve dünyaya karşı sorumlu olduğunu belirtti.
MKÜ Rektörü Kaya ise ”Mesleğe ilk adımı atan hekimler, çok iyi bir eğitim gördü. Hocalarından bire bir eğitim aldı. Hastalara bakarak pratik yönden de kendilerini geliştirme fırsatı buldu' dedi. Diş hekimi olan yeni mezunların, literatür ve kongreleri iyi takip etmesini isteyen Kaya, aksi takdirde mesleki anlamda gerileme yaşayacaklarını ifade etti.
MKÜ Dişhekimliği Fakültesini dönem birincisi olarak bitiren Gülnur Çopuroğlu da zorlu bir maratonu atlatarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Hatay Dişhekimleri Odası Başkanı Seyfettin, 'Ülkede dişhekimliği fakültesi sayısı hızla artıyor. Son açılan fakülte ile 84´e ulaştık. İnsan gücü planlaması yapılmadan fizik, teknik ve tıbbi yeterliliklerine bakılmadan açılan fakülteler, önümüzde büyük bir sorun olarak duruyor. Meslek örgütü olarak, yıllardır sizlerle istişare ederek, düşüncelerimizi yetkililere anlatmaya çalıştık. Geçen hafta TDB ve odalar olarak, YÖK Başkanı ve Kurulu ile bir toplantı yaparak raporumuzu sunduk' dedi.

 

 


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00