MKÜ onkolojinin hekimsiz kalmasına önerge

Oruç, kadro açılmış olmasına karşın atama yapılmamasını soru önergesiyle parlamentoya taşındı.

SAĞLIK 25.01.2023 13:00:00 0
MKÜ onkolojinin hekimsiz kalmasına önerge

İskenderun/SES
Mustafa Kemal Üniversitesi Onkoloji Bölümünde, üç doktor olması gerekirken tek doktorla yaklaşık 10 aydır sağlık hizmeti verilip, tek onkoloji doktorunun da tayininin Ankara'ya çıkması sonrası kadro açılmış olmasına karşın atama yapılmamasını soru önergesiyle parlamentoya taşındı. 

Hatay Tabip Odasının (HTO), Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Araştırma Hastanesinde tek doktorlu Onkoloji Bölümü’nün fiilen kapandığını duyurduğunu ifade eden milletvekili Oruç, önergesinde şunlara yer verdi: "Mustafa Kemal Üniversitesi Onkoloji Bölümünde, üç doktor olması gerekirken, tek doktorla yaklaşık 10 aydır sağlık hizmeti verilmekteyken tek onkoloji doktorunun da tayini çıkmıştır. Uzman hekimin kalmadığı onkoloji biriminin fiilen kapandığını ve onkoloji bölümünde tedavisi süren hastalar ve yakınları olmak üzere Hataylılar acilen bu sorunun çözümünü beklediğini iletmiş, bir an önce bölüme üç hekimin atanması gerektiğini vurgulamıştık. Geçen süre zarfında kamuoyu baskı ile kadro açılsa da halen atama yapılmamıştır. Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz; tayin olan doktorun takip ettiği yaklaşık 1200-1300 hastanın sıkıntı yaşadığını/yaşamaya devam ettiğini vurgulamıştır. Yılmaz, kanser hastalarının takibinin önemli olduğunu, doktor yetersizliği nedeniyle hastaların mağdur edildiğini söylemiştir."

Atama ne zaman yapılacak?
Samandağlı Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, TBMM Başkanlığına verdiği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: "Araştırma Hastanesinde tedavi ve takibi yapılan hastaların durumu nedir? Onlar için bir çözüm planlanmış mıdır? Kadro açılmasına rağmen neden halen doktor ataması yapılmamıştır? Hali hazırda 3 hekimin yapması gereken görevi tek başına yapmaya çalışan ve iş yükü daha da artacak olan Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi tıbbi onkoloji uzmanının yanına 2 hekimin daha ataması ne zaman yapılacaktır?"

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: onkolojinin hekimsiz kalmasına önerge

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19