MKÜ´de mezuniyet töreni

Veteriner ve diş hekimliği mezunları uğurlandı

GÜNCEL 24.06.2019 10:30:55 0
MKÜ´de mezuniyet töreni

Antakya/SES

MKÜ Dişhekimliği Fakültesi ve Veteriner Fakültesi öğrencileri mezuniyetlerini ayrı ayrı törenle kutladı. Üniversitenin Atatürk Konferans Salonundaki veteriner füakültesinin mezuniyet törenine MKÜ Rektörü Hasan Kaya, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaca, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu da katıldı. Mezun olan öğrencilerin Veteriner Andının okuduğu törende, yeni veterinerler keplerini havaya atarak, mezuniyetlerini kutladı.
Mezun olan öğrencilere seslenen MKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karaca, 'Meslek hayatınızda bilgilerinizi ve donanımınızı sürekli geliştirin, etik kurallardan taviz vermeyin, meslek örgütleri ve meslektaşlarınızla dayanışma içerisinde olun. Meslek hayatınızda ve sosyal hayatta mezun olduğunuz üniversitenin ismine yakışır bir şekilde Mustafa Kemal Atatürk´ün idealistliği ve kararlılığı, meslek büyüğü Mehmet Akif Ersoy´un vefası, doğruluğu ve çalışkanlığı ile hareket edin. Atatürk ve Ersoy sizin rehberiniz olsun” dedi. MKÜ Rektörü Kaya ise tüm alanlarda ve veteriner fakültesinde eğitimin en üst seviyede olması için çaba sarf edildiğini, zaman içerisinde eğitim öğretim kalitesinin daha da üst seviyeye çıkartılacağını ifade etti ve mezun öğrencilere başarı diledi. Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hamurcu da genç meslektaşları olan veteriner hekimlerine başarı dileğini iletti. Törende ezun öğrenciler veteriner hekim andını okudu ve keplerini havaya atarak, mezuniyetlerini kutladı. Törenre öğrencilere sembolik diplomaları da verildi.

Diş hekimliğinin ikinci mezunları
MKÜ Diş Hekimliği Fakültesi de mezuniyetlarını törenle uğurladı. Törende konuşan fakülte birincisi Fatma Yüksek, bu günlere gelmesinde destek verenlere teşekkür etti. Fakültenin ikinci mezunlarını verdiğini anlatan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nizami Duran, Diş Hekimliği Fakültesinin ikinci mezunlarını vermesinden mutluluk duyduklarını ifade etti. Fakültenin tercih edilme noktasında önemli mesafeler kat ettiklerini anlatan Duran, “Fakültemiz hem çağıın gerektirdiği modern ve kapsamlı bir eğitim vererek donanımlı diş hekimleri yetiştirmekte hem de alanında uzman öğretim üyeleriyle sadece bölgemizde değil ülkemiz genelinde de önemli sağlık hizmetleri sunmaktadır' dedi. MKÜ Rektörü Kaya da fakültede görev yapan öğretim elemanlarının kaliteli bir eğitim verdiklerini belirtti ve mezun olan öğrencilerin mesleklerini iyi yapmalarını istedi, sürekli geliştirmeleri, kongre ve literatürü takip etmeleriniönerdi. Körende MKÜ Antakya Devlet Konservatuvarı öğrğnci ve öğretim üyeleri de müzik dinletisi sundu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22