MKÜ´de Ortopedik Fizyoterapi Sempozyumu

MKÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ve Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı işbirliğiyle 2. Ortopedik Fizyoterapi Sempozyumu düzenlendi.

8.12.2017 17:58:34 0
MKÜ´de Ortopedik Fizyoterapi Sempozyumu

 

Sempozyumun açılışında konuşan MKÜ Rektörü Hasan Kaya, '5-6 yıldan beri devam Suriye´de yaşanan iç savaşın etkisiyle bu tür etkinliklerin sayısı azalma oldu. Bu tür etkinliklerin sayısının artması bölgeye yönelik olumsuz havayı da dağıtacaktır. Tıp Fakültemiz Hatay ve Suriye´den gelen hastalara büyük bir hizmet vermektedir. Ortopedi ana bilim dalı savaş cerrahisi konusunda önemli merkezlerden biridir. Gece gündüz fark etmeden ister savaş bölgesinden olsun ister bu bölgeden olsun merkezimiz her hangi bir sıkıntı ile karşılaşmadan hizmetlerini sürdürmektedir” dedi.
Rektör Kaya´nın onursal başkanlığını yaptığı, Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Aydıner Kalacı ve Prof. Dr. Hasan Hallaçeli´nin başkanlığını yaptığı sempozyuma 50´si Hatay dışından olmak üzere 200 kişinin katıldığı açıklandı. MKÜ´den yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Hallaçeli´nin başkanlığı yaptığı ilk oturumda Doç. Dr. Raif Özden, Prof. Dr. Alpaslan Şenköylü ve Prof. Dr. Yavuz Yakut´, sunumlarıyla omurga hastalığı olan İdiopatik Skolyoz konusu hakkında bilgi verdi, sırttaki eğrilik (skolyoz) hastalığının cerrahisi ve cerrahi dışı tedavi seçenekleri ve yönleri tartışıldı. Prof. Dr. Senem Erdoğmuş ve Prof. Dr. Aydıner Kalacı´nın başkanlığını yaptığı Multiple Bağ Yaralanmaları konulu oturumda da, Prof. Dr. Tuncay Çolak, Doç. Dr. Seyit Çıtaker, Prof. Dr. Aydıner Kalacı ve Doç. Dr. Defne Kaya Multiple Bağ, yaralanmalarının anatomisi, yaralanma tipi, tedavisi, cerrahisi ile ilgili kapsamlı sunumlarını gerçekleştirdiler. Diz ekleminin çoklu ligament yaralanmalarında kapsamlı ve çok titiz ekip çalışması gerektiği ve çok iyi planlanmış cerrahisinden sonra sabırlı ve titiz bir fizyoterapi programının şart olduğu ifade etti.
Prof. Dr. Yunus Doğramacı´nın oturum başkanlığı ve konuşma yaptığı oturumda ise dizde Osteoartritis (eklem kıkırdak hastalıkları) konusu Prof. Dr. Nihal Gelecek, Prof. Dr. Ümmühan Baş Arslan‘ın sunumlarıyla tartışıldı. Sunumda kıkırdak hastalıkların tedavisinde son yenilikler de ele alındı. Prof. Dr. Yavuz Yakut´un başkanlığındaki oturumda ise Yrd. Doç. Dr. İ. Gökhan Duman, Prof. Dr. Arzu Razak Özdinçler, Prof. Dr. Hasan Hallaçeli, kalça kırıkları cerrahisi, fizyoterapisi konusunda bilgilendirmede bulundu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23