MKÜ´de rektör değişmedi

Hasan Kaya yeniden atandı

EĞITIM 24.11.2018 11:13:37 0
MKÜ´de rektör değişmedi



Akın Bodur/İskenderun
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Kaya yeniden atandı. YÖK´ün Cumhurbaşkanlığına önerdiği isimler arasında yer alan MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın onayladığı kararla Mustafa Kemal Üniversitesine yeniden rektör oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ülkedeki 11 üniversitenin rektörlüğüne yaptığı atama kararları, Resmi Gazete´de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın imzasıyla yayınlanan rektör atama kararları ile 11 üniversiteye rektör ataması gerçekleştirildi. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu´nun 13. ve 3, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi´nin 2, 3, ve 7. maddeleri gereğince yapılan atamalarda Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Kaya yeniden getirildi. Resmi Gazetede yapılan atama kararıyla 11 üniversitenin rektörleri şöyle belirlendi: Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Arif Karademir, Erzurum Teknik Rektörlüğüne Prof. Dr. Bülent Çakmak, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Kaya, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Gülfettin Çelik, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğüne Prof. Dr. Yusuf Baran, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cem Zorlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Meryem Sondan Durkanoğlu Feyiz.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Kaya, dün teşekkür mesajı yayınladı. Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne atanarak, şehre ve ülkemize hizmet edecek olmanın sevinçi ve mutluluğunu bir kez daha yaşadığını belirten rektör Kaya, şu değerlendirmeyi yaptı: “Dört yıllık rektörlük görevim süresince, üniversitemizi fiziksel gelişimi, akademik yapılanması ve eğitim-öğretim anlayışıyla kısa zamanda Türkiye´deki üniversiteler arasında iyi bir konuma getirmek amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalar başta öğretim üyeleri, çalışanlarımız ve kamuoyunun takdirini kazanmıştır. Hedefimiz insanlarımızın akademik özgürlükleri doyasıya yaşadığı, demokratik, çoğulcu, rekabet edebilen, bilimin ışığında yetişerek yarınları şekillendiren mezunlar üreten bir dünya üniversitesi oluşturmaktır. Bu bağlamda, henüz dört yıllık bir üniversite olmasına rağmen gerek fiziksel alt yapısının şekillenmesi, gerek laboratuvar imkanlarının her geçen gün dünya üniversiteleri standartlarına yaklaşması ve gerekse modern eğitim ve öğretim anlayışıyla müfredatlar oluşturmasıyla kısa zamanda çok mesafeler kateden üniversitemizin gelecekte çok daha iyi yerlerde olacağına olan inancım tamdır. Üniversitemizin rektörlüğüne ikinci defa atanmam konusunda verilen bu kararın ülkemize ve üniversitemize hayırlı olmasını dilerken, bu göreve layık görüp teveccühlerini esirgemeyen Yükseköğretim Kurulu Başkanımız sayın M. A. Yekta Saraç ve bana bu görevi yeniden tevdi eden Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan´a teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.'
Yükseköğretim Kurulu tarafından ekim ayında düzenlenen törenle verilen 'Üstün Başarı Ödülleri'nde MKÜ Rektörü Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın elinden MKÜ´ye verilen ödülü almıştı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi´nde YÖK tarafından düzenlenen 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Törenindeki törende ödüller bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride dağıtılmış, ödüller de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilmişti. MKÜ, doktora öğrencisi ve üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Berna İleri´nin yazdığı 'Hatay İlinde İpekböceği Yetiştiriciliği, İpek Dokumacılığı ve Sürdürülebilirlik Önerileri' konusundaki tezle Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülünü almıştı.


Anahtar Kelimeler: rektör değişmedi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22