MKÜ'de not karşılığı taviz iddiasına soru önergesi

Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, Mustafa Kemal Üniversitesinde bir hocanın not karşılığında öğrencilerini taciz ettiği iddiasını soru önergesiyle parlamentoya taşıdı.

HATAY 4.02.2023 10:29:00 0
MKÜ

Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) akademik personel olarak görev yapan H. Y.’nin, kadın öğrencileri not tehdidiyle cinsel birlikteliğe zorlayarak taciz ettiği iddiasının basına yansıdığını belirtten Samandağlı Adana HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede basına yansımasının ardından da H.Y.’nin öğrencilere mesaj yoluyla ulaştığının kaydedildiğini aktardı.

Milletvekili Oruç, önergesinde şunlara yer verdi: "Çok sayıda kadın öğrenci, adı geçen şahıs hakkında dersten bırakma ve not tehdidi ile kendilerini cinsel birlikteliğe zorladığını öne sürmüştür. İlk taciz iddialarının kamuoyuna yansımasının ardından, hali hazırda aynı bölümde eğitim gören yaklaşık 30 kadın öğrenci ve bölümden mezun olan bazı kadınların da H. Y.’nin tacizine uğradıklarını açıkladığı basına yansımıştır. Onlarca kişiyi taciz ettiği öne sürülen şahsın, mağdur kadın öğrencileri susmaları için tehdit ettiği, kendisi hakkında üniversite yönetimine dilekçe veren ve sayıları 100’ün üzerinde olan öğrencilerden bir kısmına da 'diploman iptal olabilir' şeklinde mesajlar attığı aktarılmıştır. Öğrencilerin kendisini ve mesajlarını ifşa ettiğini öğrenen şahsın, bunun üzerine mesaj ve arama yoluyla birçok şikayetçi kadın öğrenciye; 'ben yanarsam sizi de yakarım, ailenizden de mi korkmuyorsunuz, başınıza neler gelir bilmiyor musunuz, sizi rezil ederim, perişan ederim' gibi söylemlerde bulunduğu anlatılmıştır."

Soruşturma açıldı mı?

Milletvekili Oruç, TBMM Bakanlığına verdiği ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: "Kadın öğrencileri taciz ettiği iddia edilen akademisyen hakkında soruşturma açılmış mıdır? Bahsi geçen şahıs üniversitedeki görevlerini sürdürmekte midir? Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından konu hakkında neden açıklama yapılmamıştır/yapılacak mıdır? Şahıs hakkında adli süreç de başlatılmış mıdır? Okullarda ve üniversitelerde yaşanan taciz vakalarının engellenmesi için önleyici mekanizmalar tarafınızca işletilecek midir?"


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19