MKÜ´den Gastronomi Staj Konsorsiyumu Protokolü

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), öğrenci ve personeline yurt dışında staj, öğrenim ve deneyim imkânı sunmayı sürdürdüğünü bildirdi.

GÜNCEL 30.03.2022 17:59:17 0
MKÜ´den Gastronomi Staj Konsorsiyumu Protokolü

Antakya/SES

 MKÜ, 2004 yılından bu yana her yıl yaklaşık 200 öğrenci ve personelinin öğrenim, staj ve personel hareketliliği kapsamında Avrupa´ya gittiğini açıkladı.
MKÜ´nün öğrenci ve personelinin uluslararası hareketliliklerine imkân sağlayacak Gastronomi Staj Konsorsiyumu Protokolü, Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde Afyonkarahisar´da düzenlenen, Yükseköğretim Konsorsiyum Projeleri Protokol Töreninde MKÜ Rektörü Hasan Kaya tarafından imzalandı. MKÜ Erasmus Kurum Koordinatörü Mehmet Yaran ve Erasmus Uzmanı Melodi Çiftçiİ, iş birliği imkanlarını zenginleştirmek amacı ile konsorsiyum ortaklarının diğer temsilcileri ile görüşme de yaptı. Üniversiteden yapılan açıklamada MKÜ, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Afyonkarahisar Belediyesi ve Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği´nin (AŞOMDER) ortak olarak yer aldığı Gastronomi Staj Konsorsiyumu ile, gastronomi alanında öğrencilere staj hareketliliği, akademik ve idari personel için ise eğitim alma ve ders verme hareketliliği fırsatı sunulacağı belirtildi. Açıklamada, 'Projenin hedef bölgesi, Türkiye´de gastronomi alanında gelişime açık, gastronomi alanında UNESCO tarafından akredite olan ve gastronomi alanında ün yapan şehirlerin bir araya geldiği geniş bir bölge olarak belirlendi. Protokolün imzalanmasının ardından proje ile ilgili görüşlerini bildiren rektör Kaya, Avrupa Birliği projelerinin, kurumlar arası ulusal ve uluslararası iş birliklerini geliştirdiğini bu tür projelere katılan öğrencilerin ve akademisyenlerin farklı ülkelerdeki uygulamaları görmesinin faydalı olduğunu söyledi. MKÜ´nün farklı alanlarda AB proje başvurularının devam ettiğini belirten Kaya, söz konusu projelerle üniversitenin Erasmus+ hareketlilik bütçesinin, büyük oranda artacağını ve böylelikle daha fazla öğrenci ve personel hareketliliğinin gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19