MKÜ´den sokak hayvanları için tedavi protokolü

MKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında tedavi hizmet protokolü imzalandı.

GÜNCEL 4.03.2021 15:09:17 0
MKÜ´den sokak hayvanları için tedavi protokolü

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı tarafından Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine getirilen hasta veya yaralı hayvanların muayene, tetkik, teşhis ve tedavilerine dair protokol Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve MKÜ rektörü Hasan Kaya tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

Protokol, MKÜ Döner Sermaye Gelir Getirici Faaliyetleri kapsamında yürütülecek olup, Gaziantep Büyükşehir Belediye il sınırları dahilinden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı tarafından gönderilen sokak hayvanları (kedi, köpek..) ve uygun olan Hayvanat Bahçesi hayvanlarını kapsıyor.

MKÜ´den yapılan açıklamada, protokolün, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin sadece Hatay için değil aynı zamanda yakın illerdeki hayvan sağlığı ve refahına da katkı sunan önemli bir bölgesel hayvan hastanesi hizmeti sunması bakımından üniversitenin bölgesel vizyonu açısından önemli olduğu belirtildi.

Rektör Kaya, tedavi hizmet protokolünün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ´un işbirliği ile faaliyete geçtiğini, protokolün, Gaziantep´ten gelecek sokak hayvanları ve hayvanat bahçesindeki hayvanların refahı için hayırlı olmasını dileğinde bulundu.

Açıklamaya göre, Altuğ ise hayvan hastanesinin serbest veteriner hekimler tarafından tedavisinde zorlanılan hastalıklar ve cerrahi operasyonlar için önemli bir işlev gördüğünü, diğer çevre il belediyelerindeki sokak hayvanları, jandarma komutanlıklarındaki askeri köpekler ve Hatay Büyükşehir Belediyesi ile de iletişim halinde olduklarını, talep olması durumunda diğer kurumlar ile de benzer protokoller yaparak il ve bölgedeki hayvan sağlığı ve refahına katkı sunma arzusunda olduklarını ifade etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22